Μπαργιώτας: «Η Λάρισα κέντρο ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού»

305

Την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Λάρισας, κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου, επισκέφθηκε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κος Κώστας Μπαργιώτας.  Η συζήτηση αφορούσε την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και μέσω της προσέλκυσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ο βουλευτής ανέφερε «Υποχρέωσή μας είναι να παρέχουμε ποικιλία αφορμών επίσκεψης στον τόπο μας, καθώς και τις κατάλληλες υποδομές. Υπάρχουν πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν. Για παράδειγμα, έχω μιλήσει πολλές φορές για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού. Μάλιστα, έχω καταθέσει και επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Τουρισμού.

Ο ιατρικός τουρισμός προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης. Είναι μια διαδικασία που από κεντρομόλος που ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες, δηλαδή μια διαδικασία όπου πλούσιοι πολίτες τρίτων χωρών κατευθύνονταν προς τις χώρες που είχαν τεχνολογία και δυνατότητες, τώρα έχει γίνει φυγόκεντρος. Δηλαδή πολίτες ισχυρών και πλούσιων χωρών, όπως είναι οι ΗΠΑ και χώρες της Ευρώπης, έχουν την τάση να αναζητούν θεραπεία σε τρίτες χώρες κυρίως για λόγους τιμής και ανταγωνιστικότητας, με δεδομένο ότι οι ιατρικές υπηρεσίες στην περιφέρεια έχουν βελτιωθεί. Είναι μια αγορά, που σύμφωνα με έγκυρες μελέτες θα μπορούσε να αποδίδει ετησίως περίπου 2 δις ευρώ. Στη Λάρισα υπάρχουν δύο κρατικά νοσοκομεία και πολλές ιδιωτικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης και γιατροί κύρους.

Επίσης, η γεωγραφική θέση της πόλης ευνοεί την ανάπτυξη τουρισμού φύσης. Η Λάρισα βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλίας και σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων υπάρχει ο Όλυμπος, ο Κίσσαβος, τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, τα Τέμπη και τα παράλια. Συναφώς θα μπορούσε να αναπτυχθεί ο πολιτιστικός τουρισμός. Η πόλη διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη πινακοθήκη στη χώρα και μια σπουδαστική και φοιτητική κοινότητα που θα μπορούσε να παράγει πολιτισμό σε όλες του τις μορφές μέσω διαγωνισμών, φεστιβάλ, εκθέσεων κλπ. Πρέπει, επιτέλους, να τα δούμε όλα αυτά πιο σοβαρά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here