Μούσιος από Γλαύκη: « Κάνουμε τους ηλικιωμένους να νιώσουν ασφάλεια »

321

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα κληθούμε να διαχειριστούμε την επομένη των εκλογών είναι οι ανάγκες των ηλικιωμένων ατόμων, που πολλές φορές μένουν μόνα στα χωριά μας. Δεσμεύομαι, προσωπικά, ότι με την υλοποίηση του προγράμματός μας, θα τους κάνουμε να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια αφαιρώντας από τον μηνιαίο προϋπολογισμό τους βάρη, που αυτή τη στιγμή τους κάνουν να αγκομαχούν.»

Με αυτή τη φράση ο Θανάσης Μούσιος ξεκαθάρισε το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας σε μία ενθουσιώδη συγκέντρωση, στη Γλαύκη, ότι το «Ενωμένο Κιλελέρ» θα σταθεί πραγματικός αρωγός και συμπαραστάτης των ηλικιωμένων ατόμων σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ εξήγησε ότι το πιο σημαντικό μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση, στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, είναι η προμήθεια από τον Δήμο ειδικών συσκευών έκτακτης ανάγκης, μέσω των οποίων μπορεί να ειδοποιείται βοήθεια όλο το 24ωρο.

« Μιλάμε για μικρά και ελαφρά βραχιολάκια» σημείωσε «τα οποία θα φορούν οι ηλικιωμένοι μας. Με το πάτημα ενός κουμπιού, στέλνεται SMS σε τηλεφωνικούς αριθμούς συγγενικών τους προσώπων, εθελοντών στην περιοχή τους και σε έναν τηλεφωνικό αριθμό στον Δήμο. Είτε πρόκειται για κίνδυνο ασφάλειας, με την είσοδο κακοποιών στο χώρο, είτε πρόκειται για κίνδυνο υγείας, ο παππούς και η γιαγιά, θα είναι σε θέση με το πάτημα ενός κουμπιού να στείλουν μήνυμα ότι κάτι συμβαίνει.

Είναι μέτρο σύγχρονο και καινοτόμο με το οποίο θα νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο οι ίδιοι όσο και τα προσφιλή τους πρόσωπα. Έχει εφαρμοστεί σε άλλους Δήμους με επιτυχία και θα το εφαρμόσουμε και εμείς, στον Δήμο Κιλελέρ, είμαι σίγουρος με τεράστια απήχηση στον κόσμο μας» είπε ο κ. Μούσιος.

Συνάμα, αναφέρθηκε στο κόστος του νερού ύδρευση λέγοντας: «Η απερχόμενη δημοτική αρχή αύξησε το πάγιο στα 20 ευρώ το δίμηνο αλλά και τη χρέωση του νερού έως και 150% σε ορισμένες δημοτικές ενότητες. Σε εποχή οικονομικής κρίσης, που οι πολίτες δύσκολα τα φέρνουν βόλτα, ήταν μία επιλογή που έκανε πολύ κόσμο να ζοριστεί» τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένο Κιλελέρ» για να καταλήξει:

«Εμείς, δεσμευόμαστε για την άμεση και δραστική μείωση της τιμής στο πάγιο του νερού αλλά και της χρέωσης, προς όφελος όσων δεν καταναλώνουν πολύ. Τα λεφτά θα τα εξασφαλίσουμε από τον εξορθολογισμό των δαπανών της ΔΕΥΑΚ.

Επίσης, θα εφαρμόσουμε ένα πραγματικό κοινωνικό τιμολόγιο, με έκπτωση στα τέλη, για τους ανθρώπους που η κρίση έφερε σε πολύ δύσκολη θέση και δε μπορούν να ανταποκριθούν ούτε καν στις βασικές τους υποχρεώσεις. Πρέπει να τους βοηθήσουμε να ξανασταθούν στα πόδια τους και θα το κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here