Μητσοτάκης: Δε θέλω να είναι η Ελλάδα ο Νο 1 προορισμός, αλλά ο πιο ασφαλής προορισμός

186

Με φόντο το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους ξένους τουρίστες, τους οποίους κάλεσε να έρθουν στην Ελλάδα, δίνοντας όμως έμφαση στην ασφάλεια και την προστασία από τον κορονοϊό.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι δε θέλει η Ελλάδα να είναι ο νούμερο ένα προορισμός, αλλά ο πιο ασφαλής προορισμός. Έδειξε δε σαφώς για άλλη μία φορά ότι στόχος της κυβέρνησης είναι “να προσπαθήσουμε να σώσουμε ό,τι σώζεται” απο την εφετινή τουριστική σεζόν (και άρα να μειωθούν οι επιπτώσεις στο ΑΕΠ), αλλά κυρίως να μην υπάρξει έξαρση της πανδημίας ώστε η εφετινή χρονιά να αποτελέσει γέφυρα για το 2021, οπότε και εκτίμησε ότι η Ελλάδα με τις καλές της επιδόσεις θα κάνει νέο ρεκόρ.

Υπογράμμισε την ατομική ευθύνη και των τουριστών, επισημαίνοντας ότι μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία του ελληνικού καλοκαιριού αλλά όχι να συνωστίζονται στα μπαρ. Και διαβεβαίωσε ότι η ελληνική πολιτεία έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και ότι το ΕΣΥ είναι έτοιμο να διαχειριστεί όλα τα σενάρια.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέου γενικευμένου lock down, αλλά εάν απαιτηθεί θα ληφθούν μέτρα σε τοπικό επίπεδο, φέρνοντας το παράδειγμα της Ξάνθης.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here