Μηταράκης: Τα πρόστιμα σε πρόσφυγες και μετανάστες θα αφαιρεθούν από τα επιδόματά τους

341

Στα κρούσματα κορονοϊού σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό όπως είπε είναι λογικό να υπάρχουν κρούσματα στις δομές φιλοξενίας, ωστόσο όπως ανέφερε έχουν παρθεί μέτρα, ενώ σημείωσε ότι αναμένεται να προσληφθούν άνθρωποι.

Παράλληλα,ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα»ότι από την πρώτη στιγμή έχουν δημιουργηθεί υγειονομικές μονάδες στις δομές, ενώ υπάρχει και εντατική ενημέρωση στους διαμένοντες εκεί.

Ο κ. Μηταράκης αποκάλυψε ακόμα ότι γίνονται συζητήσεις ώστε να μην καταβληθεί το επίδομα στους πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να μπουν ΑΤΜ στις δομές, με στόχο να περιοριστεί κι άλλο η κίνηση τους, ενώ σημείωσε ότι τα πρόστιμα που καταβάλλονται θα κρατούνται από το μηνιαίο επίδομα που παίρνουν.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε επίσης ότι μπορεί να υπάρξει έλεγχος στην έξοδο των δομών, αλλά δεν μπορεί να επιβληθεί περιορισμός στην κυκλοφορία εντός των δομών.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ