Μια πινακίδα, πολλές αντιδράσεις-Τι λέει το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L.

482
Μια πινακίδα που τοποθετήθηκε στο νέο πάρκο στην οδό Λαγού, έφερε πολλές αντιδράσεις, καθώς αναγράφει ότι απαγορεύονται τα ζώα στο πάρκο.
Ήδη από τις πρώτες μέρες τοποθέτησης της, υπήρξαν συντονισμένες προσπάθειες από φιλοζωικά σωματεία, με σκοπό να αντικατασταθει με καταλληλότερη πινακίδα, όπως η παρακάτω.
Δείτε τι ανάρτησαν οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας Anim.A.L. χθες, σχετικά με το θέμα:
”Είναι πάνω από βδομάδα που διαμαρτυρηθήκαμε ως σωματείο μέσω της 5 μελούς επιτροπής στο Δήμο Λαρισαίων για την ανάρτηση της παράνομης πινακίδας απαγόρευσης ζώων στο νέο πάρκο στην Οδό Λαγού κοντά στη ΔΕΥΑΛ. Παρά την άμεση κινητοποίηση της αρμόδιας αντιδημάρχου οι φωνές της μάλλον δεν ήτα δυνατές να ακουστούν στα αυτιά των υπευθύνων της αντιδημαρχίας Πρασίνου. Μας υποσχέθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ταμπέλα θα έφευγε και τη θέση της θα έπαιρνε αυτή που από την πρώτη στιγμή απαιτούσαμε. Αυτή που επιτρέπει τη βόλτα με σκύλους σε όλους τους δημόσιους χώρους αλλά ταυτόχρονα υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών. Σήμερα 20/04/21 ενημερωθήκαμε ότι η παράνομη ταμπέλα είναι ακόμη εκεί. Νέος κύκλος επικοινωνίας με τους υπευθύνους του Δήμου οι οποίοι μας είπαν ότι δεν ξέρουν τι είδους ταμπέλα να τοποθετήσουν οπότε προτίμησαν να αφήσουν την παράνομη. Να σας θυμίσουμε λοιπόν ότι η ίδια διοίκηση του Δήμου πριν 2 περίπου χρόνια με περηφάνεια μας παρουσίαζε την υπερ -πατεντα ΝΟ ΚΑΚΑ και τις ταμπέλες που έφτιαξε τότε. Επειδή προφανώς η μνήμη κάποιων είναι κοντή να σας δείξουμε για ποια ταμπέλα μιλάμε.
Δήμαρχε ωραίες οι φωτογραφίες για να μας δείξετε το νέο πάρκο και την παράνομη ταμπέλα που τοποθετήσατε εκεί ( η φωτογραφία της παράνομης ταμπέλας είναι παρμένη από τη σελίδα του δήμου) αλλά πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι και κανόνες! Απλά εφαρμόστε τους.
ΥΓ. Φιλική υπενθύμιση: Τα σωματεία δεν είναι καλά και χρήσιμα μόνο για να περισυλλέγουν τα αδέσποτα και να βρίσκουν οικογένειες ώστε να μην ασφυκτιεί το κυνοκομείο και η πόλη από τις επανεντάξεις. Να παίρνουν τα άρρωστα ζώα από το κυνοκομειο και με έξοδα δικά τους να τα γιατροπορεύουν. Τα σωματεία είναι εδώ για να βελτιώνουν και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας ζητώντας το αυτονόητο, να τηρείται η νομοθεσία και να μην αυθαιρετεί ο κάθε τοπικός άρχοντας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here