Μέτρα για αδιάβλητη και ομαλή διεξαγωγή θεωρητικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών

148

Νέα μέτρα στις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, όπως η απενεργοποίηση του δικτύου wi-fi, προτείνει το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή και αδιάβλητη διαδικασία.

Στην εγκύκλιο του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ζητά από τις περιφέρειες να εξετάσουν τη δυνατότητα λήψης περαιτέρω μέτρων «θωράκισης της διαδικασίας, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό».

Ενδεικτικά, προτείνονται τα ακόλουθα:

  • Λειτουργία όλων των συστημάτων στο χώρο διενέργειας των θεωρητικών εξετάσεων με ενσύρματη επικοινωνία. Συνεπώς, απαιτείται τυχόν συστήματα Wi-Fi να απενεργοποιούνται και το τοπικό δίκτυο (LAN) να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ενσύρματα.
  • Ανάρτηση σε εμφανές σημείο, πλησίον της εισόδου της αίθουσας, ευανάγνωστων οδηγιών (προτείνεται σε μέγεθος Α4) περί απαγόρευσης χρήσης οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (κινητά τηλέφωνα, ακουστικά κοκ).
  • Χρήση συσκευής (κατά προτίμηση φορητής για μεγαλύτερη ευχρηστότητα) με την οποία θα ανιχνεύεται οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας (ασύρματης, RF, Wi-Fi, mobile networks, Bluetoοoth κλπ) στο χώρο της εξέτασης. Ενδεικτικά, προτείνεται η χρήση συσκευής καταγραφής ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Προς περαιτέρω διασφάλιση, προτείνεται η χρήση της ανωτέρω συσκευής και κατά την είσοδο των υποψηφίων στην αίθουσα και κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
  • Μείωση του αριθμού των αιθουσών θεωρητικής εξέτασης στην περιοχή αρμοδιότητας της κάθε Γενικής Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου και εφόσον είναι εφικτό, για την καλύτερη εποπτεία της διαδικασίας.

Ειδικότερα, μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων της Αττικής σε τρία (3), ως ακολούθως: Μία (1) αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών και Ανατολικής Αττικής, μία (1) αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς και Νήσων και μία (1) αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικού Τομέα Αθηνών και Δυτικής Αττικής.

Τα μέτρα αυτά προτείνεται να ισχύσουν έως ότου τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου σχεδίου νόμου, που βρίσκεται σε στάδιο σύνταξης, περί αναμόρφωσης του συστήματος χορήγησης αδειών οδήγησης.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here