ΜέΡΑ25: Να σταματήσουν τα περιστατικά της αστυνομικής αυθαιρεσίας

136

«Επίθεση» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή καταγγελία για νέο περιστατικό βίας, εξαπολύει το ΜέΡΑ25 μέσω ανακοίνωσής του.

Ειδικότερα στο σχετικό κείμενο αναφέρεται ότι «το νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας που καταγγέλλεται στα Εξάρχεια είναι πραγματικά εξοργιστικό. Φαίνεται πως οι δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη έχουν “λύσει όχι μόνο τα χέρια τους”, αλλά και την “γλώσσα τους” με την ευθεία προσβολή συμπολιτών μας για την σεξουαλικότητα και την έκφραση φύλου τους».

Το ΜέΡΑ25 προσθέτει ότι, «τα όσα καταγγέλλονται για την επίθεση που δέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Ηλίας Γ. ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος τόσο για τις λεκτικές ομοφοβικές προσβολές από αστυνομικούς, όσο και για την μετέπειτα σύλληψη του επειδή αντέδρασε σε αυτές, αποδεικνύουν περίτρανα αυτό που το ΜέΡΑ25 έχει πολλαπλώς επισημάνει για την αναγκαία λογοδοσία των αστυνομικών οργάνων, τα οποία δεν είναι ούτε υπεράνω του νόμου, ούτε και επιτρέπεται να ευτελίζουν με οποιοδήποτε τρόπο τους πολίτες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Επίσης, χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη τη δίωξη που ασκήθηκε στον ακτιβιστή και ζητά την άμεση παύση της. Παράλληλα, ζητά, να διαταχθεί ΕΔΕ για τους αστυνομικούς «που έδρασαν στο συμβάν και τους συναδέλφους τους που δεν αντέδρασαν σε αυτές τις “πρακτικές”».

Τέλος, καλεί «και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να πάψουν επιτέλους να καλλιεργούν το καθεστώς ατιμωρησίας των αστυνομικών οργάνων και να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το περιβόητο πόρισμα της “Επιτροπής Αλιβιζάτου” που καιρό τώρα αναμένουμε».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here