ΜέΡΑ 25: Η κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει παράνομη τη σύσταση φιλοναζιστικού και φιλοφασιστικού κόμματος

303

Περισσότερα από 500 χρόνια «μοίρασε» το δικαστήριο στους 57 καταδικασμένους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και επιπλέον κάθειρξη ισοβίων στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η απόφαση αυτή σχολιάστηκε από το ΜέΡΑ 25, που ζητά από την κυβέρνηση «να κηρύξει παράνομη τη σύσταση φιλοναζιστικού και φιλοφασιστικού κόμματος».

Συγκεκριμένα, ο Κρίτων Αρσένης τονίζει μέσω δήλωσής του πως «η μάχη ενάντια στον φόβο και τη βία του φασισμού κράτησε επτά χρόνια. Κάποιοι είπαν “Ως εδώ” με τη ζωή τους. Ήρθαν πίσω τους κάποιοι με το θάρρος τους, την επιμονή τους, την αυτοπειθαρχία τους να μετατρέψουν τη θυσία σε αποτέλεσμα.

Μάρτυρες, οικογένειες, δικηγόροι, δικαστές – παρά τον εκφοβισμό, τις απειλές για τους ίδιους και τους ανθρώπους που αγαπούν – στάθηκαν στο ύψος τους, ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να μας δώσουν πίσω ό,τι βρισκόταν σε κίνδυνο: Το δικαίωμα σε εμάς και στα παιδιά μας να σκεφτόμαστε, να μιλάμε και να πράττουμε ελεύθερα».

Και προσθέτει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά κάθε έναν τους ξεχωριστά. Η ιστορία γράφεται από ανθρώπους που παίρνουν μια ξεκάθαρη στάση στα πράγματα και την υπερασπίζονται ανεξαρτήτως κόστους. Από στοιχειώδη σεβασμό στον αγώνα τους, οφείλει η κυβέρνηση να κηρύξει  παράνομη τη  σύσταση φιλοναζιστικού ή φιλοφασιστικού κόμματος, όπως έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ