ΜέΡΑ 25: Επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης

402

Για επικοινωνιακή διαχείριση της σοβαρής κρίσης και δειλή υιοθέτηση κάποιων μέτρων κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜέΡΑ 25, το οποίο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις των τριών υπουργών και το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ανέδειξαν «τη διαφορά ανάμεσα στην επικοινωνία και την πραγματικότητα».

Το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι συνθήκες απαιτούν μια δράση που να είναι «εμπροσθοβαρής, τεράστια, συγκεκριμένη και αποτελεσματική και να εμπεριέχει από την πρώτη στιγμή μεγάλο δημοσιονομικό σοκ».

Αντίθετα, προσθέτει, «η στρατηγική του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη μέχρι στιγμής είναι δειλή και σταδιακή υιοθέτηση μέτρων με μηδενικό δημοσιονομικό όφελος». Το ΜέΡΑ 25 κάνει λόγο για «νεροπίστολο δηλαδή αντί για μπαζούκας, στη λογική μιας Ε.Ε. που εγκληματεί για άλλη μια φορά, αντιδρώντας στην κρίση που έρχεται με «τονωτική ένεση» κάτω του 0,001% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ!».

Στην ανακοίνωση εκφράζεται ανησυχία για την «”αναστολή των συμβάσεων εργασίας” των εργαζομένων από επιχειρήσεις που πλήττονται, ώστε οι τελευταίοι να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ και οι επιχειρήσεις αυτές να τύχουν των άλλων διευκολύνσεων (αναστολές πληρωμών και πρόσβαση σε εύκολο δανεισμό). Βέβαια, προσθέτει, για όσους ήδη έχασαν την εργασία τους από αρχές Μαρτίου μέχρι τώρα, όπως ουσιαστικά είπε και χθες ο Πρωθυπουργός, θα λάβουν μεν κι αυτοί το επίδομα και ορθώς, όμως “όσοι απολύθηκαν, απολύθηκαν”, για αυτούς γυρισμός δεν υπάρχει σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα, ενώ δεν διευκρινίζεται κι αν οι επιχειρήσεις τους θα υπαχθούν και στα ευνοϊκά μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση!».

Ακόμη, κάνει λόγο για «κυβερνητικό αλαλούμ για το δώρο του Πάσχα» και επισημαίνει ότι το πιγκπογκ «θα καταβληθεί-δεν θα καταβληθεί» κατέληξε σε ένα νεφελώδη χρησμό για το «πότε» θα καταβληθεί, με διαφαινόμενο ορίζοντα μέχρι και το καλοκαίρι. Το ΜέΡΑ 25 ζητά, το δώρο του Πάσχα να καταβληθεί στην ώρα του και στο ακέραιο.
Για τις αναστολές πληρωμών των δόσεων σε τράπεζες , το ΜέΡΑ 25 αναφέρει ότι , «απαιτείται και σαφής παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας τη δεδομένη στιγμή αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα κόκκινα δάνεια και τα αρπαχτικά ταμεία που από 1η Μάη -εν μέσω κορονοϊού- παραμονεύουν να ξεκινήσουν πλειστηριασμούς.

Η κυβέρνηση, προσθέτει, πρέπει να λάβει άμεσα σχετική απόφαση και να μην στέκεται απλώς σε δήθεν καλύτερους όρους διακανονισμού και τις οχλήσεις εν μέσω κρίσης».

Το ΜέΡΑ 25 καλεί την κυβέρνηση να «σταματήσει η ίδια και τα “παπαγαλάκια” της «να χειροκροτούν την ανύπαρκτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τις άτολμες και ανεύθυνες “μη αποφάσεις της”. Ας αντιληφθεί επιτέλους το μέγεθος αλλά και την φύση της συγκεκριμένη κρίσης πριν να είναι πολύ αργά για την δημόσια υγεία, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και εν γένει την εθνική οικονομία».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ