Μενδώνη για μετρό Θεσσαλονίκης: Πρόθεσή μας να ξεκαθαρίσει το τοπίο το συντομότερο

243

Την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού «να ξεκαθαριστεί το τοπίο του Μετρό το συντομότερο δυνατό» εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η ίδια ανέφερε ότι σήμερα η Αττικό Μετρό ΑΕ θα καταθέσει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) φάκελο σχετικά με τις αρχαιότητες, ενώ τόνισε ότι «από τη στιγμή που ελεγχθούν οι φάκελοι και υπάρχει η ωριμότητα, το θέμα θα εισαχθεί σε πολύ σύντομο διάστημα -πιθανότατα και την άλλη εβδομάδα- στο ΚΑΣ».

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και από όλους τους συναρμόδιους φορείς «να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, γιατί», όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλο».

Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι ομόφωνα οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, σε συνάντηση που είχαν πριν από λίγο καιρό, εξέδωσαν ένα ψήφισμα το οποίο υποστηρίζουν όλοι και με το οποίο ζητούν να προχωρήσει η μία και μόνη δυνατή λύση πια για την υπόθεση του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό: «Η απόσπαση των αρχαιοτήτων, η ολοκλήρωση των εργασιών και η επανατοποθέτησή τους». Για τον συγκεκριμένο τρόπο υπογράμμισε ότι «είναι ο μόνος τρόπος εάν θέλουμε αυτή η πόλη να αποκτήσει Μετρό και να το αποκτήσει στα επόμενα 2,5 χρόνια. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση που να το επιτρέψει αυτό».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here