Μεϊμαράκης: Τα μέτρα της ΕΕ για τον τουρισμό είναι στην κατεύθυνση των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Ελλάδα

320

Στην κοινή πρόταση ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, στα μέτρα στον τομέα του τουρισμού και στην απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης για την ποσοτική χαλάρωση που εφαρμόζεται από την ΕΚΤ, αναφέρθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ και αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την έναρξη της σημερινής συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στην κοινή πρόταση ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, σημείωσε ότι «προβλέπει δραστικότερα και αποτελεσματικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μέσω επιδοτήσεων και με χαμηλότοκα δάνεια χωρίς μνημόνια, όπως άλλωστε προτείνει και η ελληνική κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, και όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορονοϊού, επισήμανε ότι «τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στην κατεύθυνση των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η χώρα μας, η οποία εξαρτάται άμεσα από τον τουρισμό και παραμένει ένας ελκυστικός, αλλά και ασφαλής προορισμός».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε, επίσης, το θέμα που έχει προκύψει με την απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου όσον αφορά την ποσοτική χαλάρωση που εφαρμόζεται από την ΕΚΤ, θέμα, που όπως είπε, «δημιουργεί αβεβαιότητα την κρίσιμη αυτή περίοδο». Τόνισε, δε, ότι «η ΕΕ πρέπει να καταστήσει σαφές πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι ακλόνητοι και πως οι Συνθήκες δεν αφήνουν περιθώριο μονομερούς ερμηνείας» και ζήτησε από το ΕΛΚ, το οποίο αποτελεί την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό δίκαιο, να τοποθετηθεί επίσημα και να υποστηρίξει την ΕΚΤ και την ΕΕ για τις επιλογές τους».

Ο κ. Μεϊμαράκης έχει, ήδη, καταθέσει γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία, αφού υπογραμμίζει ότι «τα πορίσματα εθνικών συνταγματικών δικαστηρίων πάνω στο δίκαιο της Ένωσης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», καλεί «την Ευρώπη να επιβεβαιώσει την προσήλωσή της στις αξίες και στους θεσμούς της, ιδιαίτερα σήμερα που η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος». Ο κ. Μεϊμαράκης ρωτά, επίσης, την Κομισιόν, τι προτίθεται να πράξει ώστε «να διασφαλιστεί η ενότητα του ευρωπαϊκού δικαίου και να μην κλονιστεί η δυνατότητα εφαρμογής του».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ