Μεϊμαράκης για πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ τόσο στην αξία, όσο και στο εύρος του

384

Για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Για πρώτη φορά, συνολικά η Ευρώπη, και αυτό είναι το καινοτόμο, θα δανειστεί από τις αγορές αναλαμβάνοντας το δανεισμό αυτό ως εγγύηση μέσω του προϋπολογισμού της», ανέφερε στη ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, διευκρινίζοντας ότι «πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ τόσο στην αξία όσο και στο εύρος του».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «η πρόταση αυτή, που αναμφισβήτητα αποτελεί ένα θαρραλέο βήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς όφελος του Ευρωπαίου πολίτη, υιοθετήθηκε από όλους τους ευρωβουλευτές ακόμη και των αποκαλούμενων “φειδωλών χωρών”» και σημειώνει ότι «ως εκ τούτου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι με τις απαραίτητες διαβουλεύσεις θα καμφθούν οι όποιες ενστάσεις και στο Συμβούλιο των αρχηγών θα ληφθεί η οριστική απόφαση».

Κατά τα λοιπά, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ υπογραμμίζει, για την Ελλάδα, ότι θα λάβει 31,9 δισ. και «οι πόροι αυτοί δεν θα κατασπαταληθούν, αλλά θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις εθνικές ανάγκες και το σχέδιο που θα καταρτίσει η κυβέρνηση». Και σημειώνει την ισχυρή και υπολογίσιμη δύναμη της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά όργανα.

Ερωτηθείς, ωστόσο, εάν αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα μας για το άλμα στη νέα εποχή, ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η πρόοδος που κατέγραψε η χώρα στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ αποκατέστησε τη χαμένη μας αξιοπιστία και ενίσχυσε την επιρροή μας στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, δεν θα χαρακτήριζα το πακέτο ως τελευταία ευκαιρία».

Τέλος, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για lockdown από τις αρχές Μαρτίου σημειώνει: «Τα επιτυχημένα, εκ του αποτελέσματος, μέτρα που έλαβε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, απέδειξαν άλλη μία φορά την κοινωνική ευαισθησία της παράταξης. Θέσαμε την υγεία του ανθρώπου υπεράνω των οικονομικών προβλημάτων».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ