Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Γέφυρα» – Πάνω από 6.000 αιτήσεις δανειοληπτών

280

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Μεγάλο ενδιαφέρον από τους δανειολήπτες καταγράφηκε κατά τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος «Γέφυρα», το οποίο αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην Α΄ κατοικία όσων επλήγησαν οικονομικά από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το νέο πλαίσιο επιδότησης δανείων με υποθήκη στην Α΄ κατοικία όσων επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού έχει ήδη αξιοποιηθεί από 6.257 δανειολήπτες.

«Συνεπώς, σε μόλις μιάμιση ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, o αριθμός των πολιτών που οριστικοποίησαν την υποβολή της αίτησής τους ξεπέρασε τον αντίστοιχο αριθμό που είχε καταγραφεί στο προηγούμενο πρόγραμμα στους 13 μήνες ισχύος του» πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αυτό δείχνει πόσο αποτελεσματικό είναι το νέο πλαίσιο».

«Πλαίσιο το οποίο επιβραβεύει – για πρώτη φορά – τους συνεπείς δανειολήπτες, συμβάλλει στη διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών, προσφέρει στήριξη σε πολίτες που δεν μπορούσαν να ενταχθούν σε περίμετρο προστασίας και εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης. Καλούμε τους δυνητικούς δικαιούχους να αξιοποιήσουν αυτή την πρόβλεψη της Πολιτείας, κάνοντας αίτηση, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως είχε κάνει γνωστό νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη χθεσινή ημέρα, 14.884 φορολογούμενοι εισήλθαν στην πλατφόρμα, εκ των οποίων οι 13.178 συναίνεσαν στην άρση του απορρήτου τους και ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Από αυτούς, 3.988 προχώρησαν ήδη στην οριστική υποβολή της αίτησης, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΓΔΙΧ (www.keyd.gov.gr).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος «Γέφυρα» μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 9 μήνες. Η καταβολή της επιδότησης ξεκινά αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής πληρωμών.

Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές ερωταπαντήσεις με παραδείγματα, καθώς και τον οδηγό χρήσης της πλατφόρμας, στον οποίο περιγράφεται βήμα-βήμα, με εικόνες, η διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Για παροχή πληροφοριών, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 213.212.57.30, ώστε να κλείσουν (τηλε)συνάντηση και να εξυπηρετηθούν από ένα εκ των 50 Κέντρων – Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, τα οποία λειτουργούν πανελλαδικά.

Το υπουργείο Οικονομικών, όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, «συνεχίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει, με αποτελεσματικότητα, υπευθυνότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, τους δανειολήπτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, στηρίζει, για πρώτη φορά, και τους συνεπείς δανειολήπτες, με εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις δυσμενείς επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, ενώ αποκλείει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Διαβάστε επίσης:

Κρατική επιδότηση δόσης στεγαστικού για 300.000 οφειλέτες

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ