Με συμφωνία η μεταφορά της σορού της γυναίκας που σκοτώθηκε από κεραυνό στην Σκόπελο

285

Οι διενέξεις ακολούθησαν της τραγωδίας στη Σκόπελο. Μια 52χρονη γυναίκα πέθανε ακαριαία όταν την χτύπησε κεραυνός χθες στη Σκόπελο και ο σύζυγός της κλήθηκε από την αστυνομία -μετά από εισαγγελική εντολή-να την μεταφέρει στη Λάρισα για νεκροψία.

Ο ίδιος αρνήθηκε λόγω έλλειψης πόρων, μιας και σύμφωνα με το Νόμο οι συγγενείς πληρώνουν τη νεκροψία -νεκροτομή, ενώ αγανακτισμένος δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού. Μιλώντας στη «Θ» ο κ. Περίσσης τόνισε πως είναι αδιανόητο να καλύψει ένας άνθρωπος χωρίς εισόδημα κόστος 3. 000 ευρώ και «επαναστάτησαν» με τη δήλωσή του αστυνομικοί αλλά και Ένωση Γραφείων Κηδειών.

Τελικά, μετά τον μεγάλο θόρυβο, την μεταφορά της γυναίκας από τη Σκόπελο στη Λάρισα ανέλαβε Γραφείο Κηδειών από τον Βόλο, μετά από συνεννόηση με τον σύζυγο και την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών. Το γραφείο, όπως έγινε γνωστό ζήτησε από τον σύζυγο να καλύψει ένα ποσό που ανταποκρίνεται μόνο στην βενζίνη μεταφοράς της σορού στη Λάρισα και το φέρετρο.

Η σορός μεταφέρθηκε χθες το πρωϊ στο Νοσοκομείο του Βόλου για να γίνει τεστ κορωνοϊού και αναμένεται σήμερα να γίνει η νεκροψία στη Λάρισα, για να ακολουθήσει η κηδεία στη Σκόπελο.

Από την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος έγινε γνωστό ότι για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, δεδομένου ότι, υπηρεσία αντίστοιχη δεν λειτουργεί στην Σκόπελο ή στο Βόλο, απαιτείται η μεταφορά της σορού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Διευκρινίζεται ότι, για την μεταφορά της σορού από την Σκόπελο στο Βόλο, στη συνέχεια στη Λάρισα, επιστροφή της σορού από τη Λάρισα στο Βόλο και μεταφορά της στην Σκόπελο, τακτοποίηση της σορού συμπεριλαμβανομένου και ΦΠΑ, ζητήθηκε το ποσό των 1.000 ευρώ, διευκρίνισε αλλά το ποσό έτσι κι΄ αλλιώς ηταν απαγορευτικό για τον σύζυγο της 52χρονης.

«Εμείς όταν ενημερωθήκαμε για το περιστατικό και επειδή η Σκόπελος όπως και η Αλόννησος δεν διαθέτουν γραφεία κηδειών και ψυκτικούς θαλάμους , αναζητήσαμε γραφείο βάσει καταλόγου που υπάρχει για περιστατικά τέτοιου είδους. Κοστολογήσαμε όλη τη διαδικασία στα 1000 ευρώ . Από που προέκυψαν τα 3000 ευρώ δεν το γνωρίζουμε και από έρευνα που κάναμε δεν καταλάβαμε και ποιος διέδωσε και με ποια δεδομένα αυτό το ποσό», τόνισε στη «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αγγελέτος.

Απάντηση στις καταγγελίες του Δημάρχου Σκοπέλου, Σταμάτη Περίσση, ότι οι αστυνομικοί άσκησαν πίεση στον σύζυγο της 50χρονης γυναίκας που χτυπήθηκε από κεραυνό ούτως ώστε να αναλάβει το κόστος για τη μεταφορά της γυναίκας του στη Λάρισα για νεκροψία-νεκροτομή, δίνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι οι αστυνομικοί άσκησαν ψυχολογική πίεση για περισσότερο από μισή ώρα προκειμένου ο σύζυγος της θανούσας να αποδεχτεί να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς της γυναίκας του στη Λάρισα για νεκροψία. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως του εξήγησαν, κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος από συγγενή της θανούσης ότι αυτός έφταιγε για τον… κεραυνό.

«Είναι ένας άνθρωπος χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ίσα-ίσα 450 ευρώ. Ο άνθρωπος δεν έχει ούτε την διάθεση μετά το τραγικό συμβάν, ούτε τα χρήματα για να την μεταφέρει» o δήμαρχος Σκοπέλου.

Αστυνομικές πηγές απαντούν ότι το Κέντρο Υγείας εξέδωσε πιστοποιητικό θανάτου και ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή. Στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε άλλα παρόμοια περιστατικά, η νεκροψία-νεκροτομή διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι αστυνομικοί εξήγησαν τη διαδικασία στον σύζυγο της θανούσης, χωρίς να του ασκήσουν ψυχολογική πίεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here