Με Σωτήρη Τσιόδρα ξεκινούν οι διαδικτυακές συζητήσεις της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

211

Ξεκινά το απόγευμα της Δευτέρας (01/06) ο κύκλος διαδικτυακών συζητήσεων που εγκαινιάζει η ελληνική προεδρία στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, με πρώτο καλεσμένο τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το «Συζητώντας με…» είναι μία καινοτομία της ελληνικής προεδρίας που εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις (e-chairmanship), προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των ψηφιακών συναντήσεων, είναι ο θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

Στη σημερινή συζήτηση που θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ., εναρκτήρια τοποθέτηση θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται, ότι κεντρικό θέμα της ελληνικής προεδρίας είναι: «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας- Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Η ψηφιακή συζήτηση, που θα γίνει στα αγγλικά, θα μεταδοθεί απευθείας μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (https://coegreekchairmanship2020.gov.gr/), από το κανάλι της ελληνικής προεδρίας στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCiCC6VoV8_woiJteUc2jlPg) και από τη σελίδα της Προεδρίας στο Facebook (https://www.facebook.com/coegreekchairmanship2020/).

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here