Λοβέρδος από τη Βουλή για την Προανακριτική: Είναι ώρα η εθνική αντιπροσωπεία να εκπέμψει ενότητα

169

«Είναι ώρα η εθνική αντιπροσωπεία να εκπέμψει ενότητα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο κ. Λοβέρδος στάθηκε στο γεγονός ότι η συζήτηση στράφηκε στα ελληνοτουρκικά, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, λέγοντας πως «συμφωνούμε πως έχει σημασία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ως συμβολισμό, να ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα». Ζήτησε, όμως, από όλα τα κόμματα να δείξουν ότι «είμαστε όλοι ένα σώμα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε όταν ένα κράτος όπως η Τουρκία προχωρά «σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες, σε τεστάρει, για να δει όχι εάν θα σηκώσεις το τηλέφωνο και ποιο θα πάρεις αλλά το τι θα πεις, σε τεστάρει για να δει τι θα κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σου, σε τεστάρει για να δει τι θα κάνουν και πως θα συμπεριφερθούν τα κόμματα και τι θα πουν».

Επίσης, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ ακόμα και μετά από κρίσιμες συνεδριάσεις που είχαν προηγηθεί στη Βουλή όταν πήγαν στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής δεν μετέφεραν εκεί τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που είχαν με άλλα κόμματα.

Ο κ. Λοβέρδος παράλληλα ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προσπαθήσει να παρεκτραπεί από το συζητούμενο θέμα η συζήτηση στην Ολομέλεια και να κρυφτεί αυτή πίσω από τα ελληνοτουρκικά, γιατί το ένα θέμα είναι θέμα εξωτερικής και εθνικής πολιτικής και το θέμα Παπαγγελόπουλου είναι θέμα που αφορά τη δημοκρατία.

Διαφωνούμε με την επιλογή του κ. Τσίπρα να εμπλέξουμε τα εθνικά θέματα με το θέμα που συζητάμε σήμερα», ενώ ζήτησε «να μην στάξει η αίθουσα δηλητήριο».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here