Υβριδικό Volvo 7900: Γράφει χιλιόμετρα στη Λάρισα

152

Με βασικό σύνθημα «κινούμαστε πράσινα, αθόρυβα, ευέλικτα και οικολογικά» το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας πρωτοπορεί, με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, ανοίγοντας δρόμους στις ηλεκτρικές μετακινήσεις των αστικών συγκοινωνιών, προχωρώντας δυναμικά, δίνοντας στις επόμενες γενιές μια υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή το Σεπτέμβριο του 2021 απέκτησε το πρώτο υβριδικό Volvo 7900 που ήρθε στη χώρα μας σηματοδοτώντας μια νέα αρχή για τις αστικές μεταφορές.

Τέσσερις μήνες μετά και αφού το λεωφορείο έχει γράψει μερικές χιλιάδες χιλιομέτρων ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ. Μιχαήλ Σακελλαρίου καθώς και οι οδηγοί έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα ως προς την αποδοτικότητά του.

Θα συναντήσουμε τον κ. Σακελλαρίου στο επόμενο δρομολόγιο του Volvo οποίος θα μας μιλήσει για τη συγκεκριμένη επιλογή.

Υβριδικό Volvo 7900
Ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ Μιχαήλ Σακελλαρίου μας εξήγησε τα πολλαπλά οφέλη του Volvo
7900 Full Hybrid.

T&T: κ. Πρόεδρε ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην αγορά ενός υβριδικού λεωφορείου;

Μ.Σ.: Η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός των στόλων, με λεωφορεία νέων, καινοτόμων τεχνολογιών, φιλικών προς το περιβάλλον, αποτελεί ευκαιρία και σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ποιότητας των συγκοινωνιακών υπηρεσιών, της εικόνας των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και τη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών.

Κατά συνέπεια η αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, συμβάλλει ζωτικά, στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα των πόλεων αλλά και του κλίματος, καθώς έτσι περιορίζεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ανά μετακινούμενο επιβάτη. Προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως η σημαντικότερη τεχνολογική καινοτομία, είναι η ηλεκτροκίνηση με υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία.

Τα συγκεκριμένα λεωφορεία εμφανίζουν σημαντικές επιδόσεις στην οικονομία καυσίμου, καθώς και στη μείωση του θορύβου και των δονήσεων κατά τη λειτουργία τους. Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα από τη χρήση τους, είναι η αναμφίβολη βελτίωση της ποιότητας του αέρα των πολιτών.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Μιχαήλ Σακελλαρίου για την εμπειρία του από το Υβριδικό Volvo 7900   στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Πηγή: troxoikaitir.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here