Υπομονή για τα έργα στο κέντρο της Λάρισας ζήτησε ο Απ. Καλογιάννης

757

Στο νέο μέτωπο των έργων ανάπλασης στο κέντρο της πόλης, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο δήμαρχος,  πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα των οδών Βενιζέλου, Φιλελλήνων και Δήμητρας καθώς και στην οδό Κύπρου, την πλατεία Αγ. Μπλάνα κλπ, ενώ συνομίλησε με επαγγελματίες της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία των έργων, τα οποία σε συνδυασμό και με το πρόγραμμα Open Mall, θα δώσουν αίσθηση ευρωπαϊκής πόλης στο κέντρο της Λάρισας, ενώ ζήτησε την κατανόηση των συμπολιτών, σημειώνοντας με έμφαση ότι η μεγάλη προσπάθεια της δημοτικής αρχής επικεντρώνεται στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ολοκλήρωση των έργων.

Ο κ. Καλογιάννης στάθηκε ιδιαίτερα και στην ταυτόχρονη αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στην καρδιά του κέντρου της πόλης, δίκτυο το οποίο χρονολογείται από την περίοδο 1955 – 1960!

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

«Ξεκίνησαν τα έργα στην καρδιά του κέντρου της Λάρισας και ειδικότερα στην Βενιζέλου, την Φιλελλήνων και την Δήμητρας. Παράλληλα εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στην Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (8)

Η έναρξη των εργασιών και η υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει διαφοροποιήσει προσωρινά  και την κίνηση των αυτοκινήτων στην οδό Κύπρου. Πρόκειται για την ρυθμίσεις που είναι προσωρινές και αφορούν το διάστημα μέχρι την υλοποίηση των έργων σε Βενιζέλου – Φιλελλήνων.

Είναι πολύ σημαντικά έργα, τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα δώσουν μια τελείως ξεχωριστή αίσθηση και λειτουργία στο κέντρο της πόλης. Σε συνδυασμό δε με τις παρεμβάσεις από το πρόγραμμα των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (Open Mall), το εμπορικό κέντρο της Λάρισας αναπλάθεται συνολικά  με χαρακτηριστικά ευρωπαϊκής πόλης.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (7)

Βεβαίως υπάρχει ανάγκη αφενός τα έργα να συντομεύσουν. Η προσπάθειά μας και η συνεργασία μας με τους εργολάβους είναι καθημερινή και πιεστική ώστε τα έργα να πάνε πιο γρήγορα και να ολοκληρωθούν πριν από τις συμβατικές προθεσμίες.

Για άλλη μια φορά ζητάω από τους συμπολίτες την κατανόησή τους, την υπομονή τους και την συμπαράστασή τους. Εχω την αίσθηση ότι έχουμε αυτή την κατανόηση, υπάρχουν βεβαίως και τα παράπονα, αλλά είναι θέμα ημερών να ισορροπήσει η κατάσταση σε σχέση με τις νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο αυτών των παρεμβάσεων, πρέπει να τονιστεί ότι μαζί με τα έργα ανάπλασης, γίνεται και αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης. Πρόκειται για μια σπουδαία δουλειά. Ειδικά στο στενό κέντρο της πόλης μιλάμε για δίκτυα που έχουν κατασκευαστεί από την εποχή του 1955 και του 1960. Πρόκειται δουλειά υποδομής, μειώνονται οι απώλειες από τις βλάβες και βεβαίως βελτιώνεται ακόμα περισσότερο η ποιότητα του νερού».

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (4)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here