Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο η σύμβαση έργου για τη Μετατροπή κτιρίου σε χώρο διοικητηρίου στον Πλατύκαμπο

248

Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση έργου με τον τίτλο «Μετατροπή κτιρίου (πρώην αποθήκη ΕΑΣ) σε χώρο διοικητηρίου στην ΤΚ Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ».
Το έργο αφορά στην μετατροπή ισογείου κεραμοσκεπούς κτιρίου το οποίο είχε κατασκευαστεί ώστε να χρησιμοποιείται ως αποθήκη από την πρώην Ε.Α.Σ. Λάρισας, σε χώρο Διοικητηρίου του Δήμου Κιλελέρ στην Τ.Κ. Πλατυκάμπου. Η επιφάνειά του κτιρίου είναι 593,91τμ, η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 4.687τμ και βρίσκεται εντός των ορίων οικισμού της κοινότητας.
Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλοςκατά τη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης δήλωσε σχετικά:
«Στο κτίριο διαμορφώνονται δύο ενιαίοι χώροι γραφείων οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του Δήμου μας. Το υπόλοιπο τμήμα θα χρησιμοποιείται ως χώρος αρχείου και ως αποθήκη. Έχοντας υπόψη το διαθέσιμο ανενεργό κτιριακό απόθεμα, την χωροθέτηση των υπηρεσιών και την δυνατότητα συγκέντρωσης λοιπών δημοτικών υπηρεσιών με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αποφασίσαμε την αξιοποίηση του κτιρίου λαμβάνοντας υπόψη τα εξής χαρακτηριστικά: Βρίσκεται σε κεντρικό και προσβάσιμο σημείο εντός του οικισμού Πλατυκάμπου σε κοντινή απόσταση από το εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο (ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου, ΠΑΘΕ, Ε.Ο Λάρισας – Αγιάςκλπ). Έχει ικανό εμβαδό για να στεγάσει με άνεση υπηρεσίες, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημοσίων κτιρίων. Έχει ικανό περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα, για τα οχήματα του Δήμου και των εξυπηρετούμενων πολιτών. Δίπλα ή σε κοντινή απόσταση βρίσκονται υφιστάμενα σημεία ενδιαφέροντος (πλατεία, παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο, λύκειο, ΚΕΠ, Περιφερειακό Ιατρείο, υπό σύσταση Αστυνομικό Τμήμα, Κέντρο Κοινότητας κ.λπ). Διατηρούνται, με μόνη διαφορά την μετεγκατάστασή τους σε κοντινή απόσταση, οι δημοτικές υπηρεσίες που εξυπηρετούσαν την Δ.Ε Πλατυκάμπου ενώ δίδεται η δυνατότητα συστέγασης και άλλων υπηρεσιών, διασκορπισμένων λόγω έλλειψης χώρου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων κ.λπ)».
Το συνολικό κόστος της πράξης που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΠΤΑ) ανέχεται στο ποσό των 994.505,28 Ευρώ.
Στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών προβλέπεται ότι μέχρι τα μέσα Απριλίου θα κατατεθεί η μελέτη στατικής επάρκειας και ενίσχυσης του κτηρίου, τον Ιούνιο θα γίνει η δημοπράτηση του έργου και αφού ακολουθήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020 και να περατωθεί μετά από έναν χρόνο.
Να σημειωθεί επίσης ότι το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλελέρ το οποίο ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι ΔΕ Πλατυκάμπου Χ. Χατζούλης, Τεχνικών Έργων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Χονδρονάσιος, ο δημοτικός σύμβουλος Ι. Κουκούτσης, ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατυκάμπου Γ. Νταλαμπίρας και η προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών & Η/Μ Έργων&Συγκοινωνιών του Δήμου Κιλελέρ Γ. Ντάπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here