Υγειονομικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων δώρισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας

365

Σε μία σημαντική δωρεά προχώρησε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας προς το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, μαζί με το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ και δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, καθώς και με την αντιδήμαρχο Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας για να παραδώσουν υγειονομικό υλικό για την προστασία του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Τη δωρεά εκ μέρους του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων παρέλαβαν ο διευθυντής κ. Γιώργος Νεοχωρίτης και η προϊσταμένη του νοσηλευτικού προσωπικού κ. Ζέφη Γιαννάκη.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Θανάσης Νασιακόπουλοςείπε μεταξύ άλλων πως «το υλικό που φέραμε στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων διανέμεται σε όλα τα Κ.Υ. της Θεσσαλίας. Αυτό έγινε σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, για να είναι εγκεκριμένα τα υλικά που διανέμονται από τους δήμους και με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ. Είμαστε η μοναδική ΠΕΔ στην Ελλάδα που κάνουμε αυτή την παρέμβαση στα Κέντρα Υγείας, πιστεύοντάς ότι πρέπει συμβάλουμε βοηθώντας τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που είναι οι γιατροί στα Κέντρα Υγείας. Το κράτος συμβάλει, αλλά αυτή η βοήθεια μπορεί να μη φθάνει πάντα σε όλους τους εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου για την ομόφωνη απόφαση, στο οποίο συμμετέχει ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, τους υπαλλήλους της ΠΕΔ, την 5ης Υγειονομική Περιφέρεια για την άψογη συνεργασία και όλο το προσωπικό των Κέντρων Υγείας για την αντιμετώπιση αυτής τηςδύσκολης κατάστασης… Θα ακολουθήσουν και νέες προμήθειες με υγειονομικό υλικό.»
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλουδήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλο, αλλά και όλους τους συναδέλφους στο Διοικητικό Συμβούλιο, γι’ αυτή την σημαντική πρωτοβουλία. Μία πρωτοβουλία που έχει συμβολικό, ηθικό χαρακτήρα, αφού θυμίζει σε όλους εκείνους που μάχονται καθημερινά την πανδημία, ότι δεν είναι μόνοι, ότι η αυτοδιοίκηση είναι στο πλευρό τους, όπως και δίπλα σε κάθε πολίτη. Από την άλλη βέβαια, έχει και ουσιαστική διάσταση, καθώς θωρακίζουμε ακόμη περισσότερο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, αυξάνοντας το βαθμό προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Ακούγοντας τους ίδιους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό, όπως είπε και ο κ. Νασιακόπουλος, η ΠΕΔ θα φροντίσει και για νέες προμήθειες ώστε να καλυφθούν όλες οι σημαντικές ανάγκες».
Τέλος, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού Λάρισας κ. Γιώργος Μπρισίμηςευχαρίστησε τα στελέχη της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τη δωρεά, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «και τα Κέντρα Υγείας με τους εργαζόμενους σε αυτά, είναι από την πρώτη στιγμή μπροστά στη μάχη για τον κορωνοϊό. Ζητάμε την επιπρόσθετη στήριξη της πολιτείας γιατί πιστεύουμε πως ύψιστη προτεραιότητα της 5ης ΥΠΕ πρέπει να είναι τα μέτρα ατομικής προστασίας. Πρέπει να προστατέψουμε αυτούς που μας φροντίζουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ