Ξεσπά ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΠΓΝΛ Κ. Γουργουλιάνης: «Επιτέλους, τέλος στην τρομολαγνεία»!

763

Ξεσπά ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κ. Γουργουλιάνης μέσω του διαδικτύου, για την ροπή στην τρομολαγνεια  που καταγράφεται τον τελευταίο καιρό, κυρίως μέσω των social media.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του γράφει τα εξής:

“Επιτέλους, τέλος στην τρομολαγνεία!

Πρόσφατα, πριν την εισβολή της πανδημίας, στη Θεσσαλία χάθηκαν σχεδόν αιφνίδια δυο παιδιά μάλλον από βλάβη στην καρδούλα τους από λοίμωξη. Η είδηση απασχόλησε τις πρώτες σελίδες μόνο των τοπικών εφημερίδων και ξεχάστηκε πολύ γρήγορα . Νομίζω ότι κανένας από εμάς, ακόμα και οι ποιο αφελείς, δεν φαντάζονται ότι τέτοια ατυχή περιστατικά δεν συμβαίνουν κάπου στον κόσμο, και στον καιρό της πανδημίας. Είδηση όμως δυστυχώς , δεν είναι αυτό που συμβαίνει , αλλά αυτό που αναπαράγεται στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο, και προσλαμβάνεται από όλους μας αυτές τις ώρες της απομόνωσης. Κάποιοι από εμάς που ρέπουν στην τρομολαγνεία, αβίαστα πολλαπλασιάζουν την διάδοση της κακής είδησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ρυθμό που ξεπερνάει τον αποδεδειγμένα γρήγορο ρυθμό μετάδοσης του κορωνοιού. Σε ατομικό επίπεδο αναγνωρίζω την ικανοποίηση που απολαμβάνουμε όλοι μας , ότι δηλαδή ευτυχώς, υπάρχουν και χειρότερα! Οι Ελληνικές εικόνες με ασθενείς σε ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων ιδιαίτερα την εποχή της γρίπης και οι συχνές ειδήσεις για την ψυχοφθόρα αναζήτηση κλίνης σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη χώρα μας ξεχάσθηκαν. Οι αντίστοιχες όμως εικόνες και οι ειδήσεις όταν τώρα είναι εισαγόμενες από Ιταλία, Ισπανία ή λίγο πριν από την Κίνα, αποκτούν τεράστια απήχηση, σίγουρα μεγαλύτερη από τις γνωστές ή άγνωστες φίρμες προιόντων που αγοράζαμε φανατικά από τις ίδιες χώρες.
Επιτέλους, τέλος στην τρομολαγνεία. Ας περάσουμε τις ώρες της κοινωνικής απομόνωσης διαβάζοντας και αξιοποιώντας το διαδίκτυο, παρακολουθώντας κινηματογράφο και ακούγοντας μουσική. Θα ανακαλύψουμε εκατοντάδες πολιτιστικά , ίσως και αγχολυτικά δρώμενα, που χάσαμε τα τελευταία χρόνια. Τώρα που όλοι εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, γιατρούς και νοσηλευτές , ας τους εμπιστευτούμε και κάτι ακόμα, την ψύχραιμη αξιολόγηση και χρήση της επιστημονικής γνώσης. Άλλωστε είναι δικιά τους υποχρέωση.
Μένουμε σπίτι, δεν ρυπαίνουμε το διαδίκτυο με άχρηστες ειδήσεις, αντιμετωπίζουμε την τρομολαγνεία!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ