Ξέρω τι έκανες στις γιορτές…

311

Δεν πάνε παρά λίγες ημέρες από τότε που η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, τα «άκουσε» για τα καλά στη χώρα της διότι εκφώνησε τον λόγο της μπροστά από ένα πολυτελές, χρυσό πιάνο σε μια από τις αίθουσες του Μπάκιγχαμ.

Κατηγορήθηκε πως αυτό που έκανε ήταν εντελώς εκτός κλίματος, καθώς έδειξε ασέβεια σε οικογένειες που περνάνε πολύ δύσκολα το τελευταίο διάστημα. Πόσο μάλιστα εν μέσω Brexit.

Κι αν αυτά γίνονται στην Αγγλία, στην Ελλάδα δεν παρατηρήθηκαν αντίστοιχα φαινόμενα. Αντίθετα μάλιστα ήταν πολύ ήπιες γιορτές με τα περισσότερα δημόσια πρόσωπα να είναι προσεκτικοί ενόψει άλλωστε του προεκλογικού αγώνα. Το ίδιο προσεκτικοί ήταν και στη Λάρισα όσοι κοινοποίησαν τη δραστηριότητά τους ή επέλεξαν να ευχηθούν για τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε μέσω κάποιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Πολιτικοί, πολιτευτές κομμάτων, άνθρωποι που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την αυτοδιοίκηση διάλεξαν ένα κομμάτι από την καθημερινή δραστηριότητά τους, ή κάτι από την καταγωγή τους και το κοινοποίησαν. Άλλοι πάλι έβγαλαν λίγο από τα συναισθήματά τους ή εξέφρασαν κάποιες από τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και το μοιράστηκαν με τους διαδικτυακούς τους φίλους κερδίζοντας αμέτρητα likes.

Τη μερίδα του λέοντος φυσικά πήρε η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων. Επισκέψεις σε καταστήματα της πόλης, σε χωριά της περιοχής, σε ευαγή ιδρύματα και σε νοσοκομεία. Όλες οι κινήσεις με τις απαραίτητες φωτογραφίες καθώς το να κάνεις το καλό δεν αξίζει μόνο, αλλά πλέον πρέπει να το ρίχνεις και στο… γιαλό του διαδικτύου.

Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που ταξίδεψαν. Σε μέρη κοντινά, ορεινά και χιονισμένα οι περισσότεροι, όμως δεν έλειψαν κι εκείνοι που βρέθηκαν σε μέρη μακρινά και ονειρεμένα. Σε τοπία μαγικά και καλοκαιρινά, άλλου ημισφαιρίου.

Πολλοί και όσοι επέλεξαν να βγούνε μια χαρακτηριστική φωτογραφία με το πρόσωπο-σύμβολο των ημερών, τον Άγιο Βασίλη και μέσω διαφόρων μηνυμάτων να πούνε το μυστικό τους. Δηλαδή αυτό που ζήτησαν από τον κοιλαρά γενειοφόρο.

Όλοι όμως με ένα χαμόγελο και μια κοινή ευχή: υγεία. Έχουν δίκιο. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται…

Του Κώστα Γκιάστα

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here