Ξενάγηση και μουσική στο πλαίσιο της έκθεσης του Κ. Κατζουράκη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

314

Με πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» πραγματοποιήθηκε χθες η μουσική performance και η ανοιχτή ξενάγηση στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης του Κυριάκου Κατζουράκη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσιγρα με τίτλο «Αναφορά στην Γκουέρνικα» στην κατάμεστη αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα.
Η ξενάγηση ξεκίνησε με μία μουσική performance από τους μουσικούς που απαρτίζουν το σχήμα ArcDuo, Χρήστο Παπαγεωργίου (βιολί) και Γιώργο Κωστούλη (κοντραμπάσο-φωνητικά) όπου αυτοσχεδίασαν ζωντανά, εξερευνώντας το προσωπικό, συλλογικό, συνειδητό-ασυνείδητο νόημα του εμβληματικού τρίπτυχου της έκθεσης ζωγραφικής «Αναφορά στην Γκουέρνικα» του Κυριάκου Κατζουράκη. Σε μια προσπάθεια αναζήτησης συνδεσμολογιών μεταξύ εικόνας και ήχου. Η ιδέα για αυτή τη διάδραση προέκυψε από μια συζήτηση μεταξύ Κυριάκου Κατζουράκη και Γιώργου Κωστούλη με σημείο εκκίνησης το συγκεκριμένο εικαστικό έργο.
Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Κατζουράκης ξενάγησε το φιλότεχνο κοινό στην έκθεσή του «Αναφορά στην Γκουέρνικα» αναλύοντας το εικαστικό του σύμπαν.

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» μέσα από το πρόγραμμα των δράσεων και εκδηλώσεων του επιτελεί τον βασικό σκοπό του που είναι η ηθική, υλική ενίσχυση και συμπαράσταση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα για την πραγματοποίηση των σκοπών της, καθώς και η διενέργεια πνευματικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων υπό την αιγίδα της Πινακοθήκης που προάγουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την αλληλοϋποστήριξη των μελών του Συλλόγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here