Ξενάγηση για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» στην έκθεση φωτογραφίας «Η Μνήμη της Πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941-44»

603

Ξενάγηση για τα μέλη του οργανώνει ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις 12.00 μ. με αφορμή τη λήξη της έκθεσης φωτογραφίας «Η Μνήμη της Πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941-44» που φιλοξενείται στο αίθριο του ισογείου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Η ξενάγηση στην έκθεση, που η επιτυχία της ήταν εξαιρετική τόσο από πλευράς επισκεψιμότητας όσο και κριτικής, αποδοχής και προβολής, θα πραγματοποιηθεί από τον επιμελητή της έκθεσης Γιάννη Μπόλη Ιστορικό Τέχνης/ Επιμελητή ΚΜΣΤ και από μέλη της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας.
Η έκθεση περιλαμβάνει 70 φωτογραφίες του αρχείου φωτογραφιών του Βύρωνα Μήτου, μαζί με 50 φωτογραφίες της συλλογής της Φωτοθήκης Λάρισας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της συλλογής Ζαμπερίν και της συλλογής Τάκη Τλούπα και είχε συμπεριληφθεί στις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Λάρισας από την γερμανική κατοχή (Οκτ. 2017). Η ομάδα ιστορικής έρευνας Φωτοθήκη Λάρισας που ανέλαβε και την ταυτοποίηση των φωτογραφιών, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι γερμανικές φωτογραφίες έχουν στρατιωτική και ιστορική αξία κι είναι λαογραφικές. Εκτός των άλλων, δείχνουν και την καθημερινότητα της Ελλάδας της Κατοχής. Οι φωτογραφίες, γενικά προκαλούν θλίψη και συναποτελούν μια ελεγεία, θα έλεγε κανείς, της καταστραμμένης Λάρισας της Κατοχής». Επίσης την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα θα γίνει η παρουσίαση του λευκώματος της ομότιτλης έκθεσης υπό την επιμέλεια της ομάδας της Φωτοθήκης Λάρισαςτου Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας.
Σημείωση: Στη ξενάγηση για τα μέλητου Συλλόγου την Κυριακή 21Οκτωβρίου (12.00 μ. – 13.30)θα γίνονται και εγγραφές νέων μελών.

Σύλλογος«Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα»
katsigrasmuseumfriends@gmail.com
www.facebook.com/pg/katsigrasmuseumfriends

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here