Ξεκινούν τα έργα στην οδό Ασκληπιού

540

Στο χρονοδιάγραμμα των έργων στην οδό Ασκληπιού αφορά η σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στο Δήμο Λαρισαίων με τη συμμετοχή εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η οδός Ασκληπιού – στο τμήμα που δεν είναι πεζοδρομημένο – θα μετατραπεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Έργων Γ. Σούλτης στη σημερινή σύσκεψη, μεταξύ άλλων, θα αποφασισθεί και το τμήμα από το οποίο θα ξεκινήσει το έργο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το έργο της αναμόρφωσης της Ασκληπιού αναμένεται να ξεκινήσει από το πρώτο τμήμα που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Ηπείρου και Μανδηλαρά για να ολοκληρωθεί στη συνέχεια έως το τμήμα που φθάνει ως την οδό Ρούσβελτ. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λαρισαίων) ενώ σύμφωνα και με τη σύμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6 – 7 μήνες.

Η οδός Ασκληπιού θα λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας». Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων και θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων ενώ παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΥΑΛ έχει ήδη προχωρήσει σε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον συγκεκριμένο δρόμο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη μελέτη, η οδός Ασκληπιού μονοδρομείται σε όλο το μήκος του έργου δημιουργώντας μία λωρίδα κυκλοφορίας μονής κατεύθυνσης (πλάτους 3 μ) με δυνατότητα να κινηθούν όλα τα οχήματα.

Εφαρμόζεται ανώτερο όριο ταχύτητας 20χλμ/ώρα ενώ γενικά, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση σε όλα τα τμήματα της οδού που δεν είναι διαμορφωμένα για χώροι στάθμευσης. Σε ό,τι αφορά στις θέσεις στάθμευσης, ανά τμήμα, η μελέτη περιλαμβάνει παρεμβάσεις (εσοχές στάθμευσης κ.λπ.) σε κάθε τμήμα της οδού.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here