Ξεκινούν οι μελέτες γεωλογικής καταλληλότητας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το νέο κοιμητήριο στη Νίκαια

220

Το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ, ύστερα από εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Αλέκου Χονδρονάσιου, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος εκτελεστέων έργων του Δήμου Κιλελέρ έτους 2020.
Στα εκτελεστέα έργα περιλαμβάνονται η μελέτη γεωλογικής – υδρογεωτεχνικής έρευνας γεωτεμαχίου στο πλαίσιο διερεύνησης καταλληλότητας εγκατάστασης νέου κοιμητηρίου στην τοπική κοινότητα της Νίκαιας προϋπολογισμού 12.400 Ευρώ και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεωνεγκατάστασης του νέου κοιμητηρίου προϋπολογισμού 12.400 Ευρώ επίσης.
Τα εκτελεστέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 24.800 Ευρώ χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Αναφερόμενος στα δύο σχεδιαζόμενα έργα ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε: «Είναι πλέον επιβεβλημένη η δημιουργία νέου κοιμητηρίου στη Νίκαια. Το υπάρχον κοιμητήριο δημιουργήθηκε πριν από δεκάδεςχρόνια και κάλυπτε τις ανάγκες της Νίκαιας με τα τότε πληθυσμιακά δεδομένα. Τα τελευταία όμως χρόνια υπήρξε μια ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της πρωτεύουσας του Δήμου λόγω της εγκατάστασης νέων κατοίκων. Το παλαιό κοιμητήριο δεν μπορεί πλέον να ικανοποιήσει τις όλο και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες ταφής των μεταστάντων συμπολιτών μας. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή αποφάσισε τη δημιουργία νέου σύγχρονου κοιμητηρίου σε έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου νοτιοδυτικά του οικισμούδίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα. Βάση της ΚΥΑ με αριθμό 26882/5769/98 ΦΕΚ: 838Δ είμαστε υποχρεωμένοι, πριντην ίδρυση του Νέου Κοιμητηρίου, να εκπονήσουμευδρογεωτεχνική μελέτη του προτεινόμενου γεωτεμαχίου η οποία θα εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας στο πλαίσιο διερεύνησης καταλληλότητας εγκατάστασης του νέου κοιμητηρίου όπως επίσης και εκπόνησης περιβαλλοντικής μελέτης. Ύστερα από συντονισμένες και ταχείες ενέργειες της δημοτικής αρχής και του υπηρεσιακού μηχανισμού του Δήμου, εντάξαμε τις δύο μελέτες στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος ΙΙ».Οι δύο μελέτες εντάχθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και ψηφίστηκαν ομόφωνα από Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Στους αμέσως επόμενους μήνες, και αφού οριστικοποιηθεί η επιλογή του οικοπέδου μετεγκατάστασης του κοιμητηρίου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες που προανέφερα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ενέργειες αυτές θα δώσουν λύση σε μια χρόνια δυσλειτουργία με σεβασμό πάντα στη μνήμη των μεταστάντων συμπολιτών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here