Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το βιβλίο της Λαρισαίας Βεατρίκης Σαΐα-Μαγρίζου «Το βραχιόλι της φωτιάς»

117

“Το βραχιόλι της φωτιάς” είναι το νέο σίριαλ – υπερπαραγωγή της ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν. Η ιστορία στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Λαρισάίας συγγραφέως Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου.

Τη σκηνοθεσία της νέας σειράς έχει αναλάβει ο Γιώργος Γκικαπέπας, το σενάριο ο Νίκος Απειρανθίτης με τη Σοφία Σωτηρίου, ενώ ο Μίνως Μάτσας θα την «ντύσει» μουσικά.

Το καστ της νέας σειράς είναι γεμάτο «δυνατά» ονόματα. Νένα Μεντή, Γιώργος Καραμίχος, Νίκος Ψαρράς, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Θάνος Τοκάκης, Βασιλική Τρουφάκου και Ελισάβετ Μουτάφη θα μεταφερθούν μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ στο 1917.

Τι πραγματεύεται το «Βραχιόλι της Φωτιάς»

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, το «Βραχιόλι της Φωτιάς» περιγράφει το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας στις ζοφερές στιγμές του εικοστού αιώνα. Το χρονικό μιας κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπιά της. Η θυελλώδης ιστορία του μικρού Ιωσήφ, όπως την καταγράφει ένα νυχτερινό παραμύθι: Θεσσαλονίκη, 1917. Οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία. Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι. Ένας Τσιγγάνος, ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ’ τον όλεθρο. Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται. Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα. Εβραίους και Τσιγγάνους. Δυο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του Ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here