Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την Καστανογιορτή της Σκήτης

421

Ξεκίνησαν από τον Περιβαλλοντικό Μορφωτικό Σύλλογο Σκήτης οι προετοιμασίες για τη φετινή καστανογιορτή «Τα δώρα της γης» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία του όμορφου, γραφικού αυτού χωριού της Αγιάς και του Μαυροβουνίου.

Η εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή και γενικότερα για τον ν. Λάρισας, αφού πέραν της 15ετούς πορείας της, παίρνει από χρόνο σε χρόνο όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και προσελκύει όλο και περισσότερους εκθέτες και επισκέπτες. Εκτός της προβολής των πολλών προϊόντων που η γη της Σκήτης παράγει και ιδιαιτέρως του κάστανου, η γιορτή πλαισιώνεται και με φεστιβάλ γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει διαγωνισμό μαγειρικής με βραβεία για τα καλύτερα τοπικά εδέσματα από επιτροπή μαγείρων, οι οποίοι και θα μαγειρέψουν μπροστά στον κόσμο διάφορες σπεσιαλιτέ με υλικά τα δώρα της γης. Στους επισκέπτες θα προσφερθούν ψητά κάστανα, άφθονο κρασί και τσίπουρο, ενώ θα τους δοθεί η ευκαιρία να γευτούν καλούδια των γυναικών του συλλόγου. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου και Ελασσόνας θα συμμετάσχει με βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, τα οποία θα μπορούν παίζοντας και χρησιμοποιώντας τα δώρα της γης να κατασκευάσουν διάφορες χειροτεχνίες.

Επίσης η γιορτή θα είναι γεμάτη από τραγούδια και χορούς, με το πρώτο μέρος, μάλιστα, αφιερωμένο στους Μικρασιάτες. Η γιορτή γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αγιάς και την Τοπική Κοινότητα. Ήδη αρκετοί παραγωγοί, σύλλογοι, συνεταιρισμοί και οικογενειακές μικρές μονάδες μεταποίησης έχουν δηλώσει πως θα συμμετέχουν με παρουσιάσεις δράσεων και προϊόντων τους. Οι συμμετοχές συνεχίζονται στα τηλέφωνα 2494-051215 και 6946-778.189.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here