Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη»

349

Ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και στοχεύοντας στη στήριξη και ανακούφιση των οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών συνεχίζει και για το φετινό καλοκαίρι, το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη».

Η Λάρισα κάνει πράξη την «Πόλη που Μαθαίνει» δημιουργώντας δίκτυα και διαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, υπηρεσιών του Δήμου, Μουσείων, Αθλητικώνς Χώρωνς, Πολιτιστικών Δομών, Βιβλιοθηκών, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε.

Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα από 24 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου, μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό με οργανωμένες ομάδες και διάφορα χάπενιγκς, με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών, να περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, να ξεκουράσουν το πνεύμα, να αναζωογονηθούν, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, ανακοινώνεται ότι ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη», έως 7 Ιουνίου και ώρες 08:00 – 13:00 στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α).

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής: Έντυπη αίτηση. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αυτεπάγγελτη αναζήτηση). Ιατρική βεβαίωση παιδιού. Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας. Βεβαίωση εργασίας μητέρας ή κάρτα ανεργίας. Φωτοτυπία της ταυτότητας του πατέρα. Λοιπές βεβαιώσεις κοινωνικών κριτηρίων (π.χ. ΑμεΑ).

Στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη», θα λειτουργήσουν τα εξής προγράμματα: Αισθητικής Αγωγής -Θεατρικό Παιχνίδι- Κουκλοθέατρο- Λογοτεχνίας-Ζαχαροπλαστικής. Σκάκι-Φυσικές Επιστήμες-Μουσική-Κολύμβηση-Ελεύθερο ψυχαγωγικό παιχνίδι. Εκδρομές πικ νικ – Γνωρίζω την Πόλη μου και την ιστορία της-Θερινός κινηματογράφος-Καραγκιόζης –ρομποτική – κηπουρική -ανακύκλωση.

ΠΕΡΙΟΔΟΙ

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε τρεις περιόδους: 24 Ιουνίου – 12 Ιουλίου, 15 Ιουλίου – 2 Αυγούστου, 16 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου και θα υλοποιείται από 07:30 – 15:00 στα εξής σημεία της πόλης: 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 – Άγιος Κωνσταντίνος). 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκόπιας 1-Νέα Σμύρνη). 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 – Χαραυγή). 25ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη). 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19). 44ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Λαύρας 22-Ν. Πολιτεία). 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25). 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38 –Άγιο Γεώργιο). 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 – Ιπποκράτης). Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410-680.249, 2410-680.251 και, 2410-680.205.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here