Ξεκινά το «λίφτινγκ» στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου

855

Στα μέσα Απριλίου το αργότερο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κλείνει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προκειμένου να προχωρήσει η αναμόρφωση των υπαρχόντων χώρων και να δοθούν ανακαινισμένοι στους ασθενείς του νομού.

Προχθές ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Δημήτρης Λιόλιος έστειλε επιστολή στον ανάδοχο του έργου προκειμένου να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει τις εργασίες ανακαίνισης με καθυστέρηση τριών περίπου μηνών, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων με την εποχική γρίπη –ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε έναρξη των εργασιών στις αρχές του χρόνου.
Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων που θα λειτουργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσωρινά κατά τις ημέρες εφημερίας του Γενικού Νοσοκομείου, καθώς εγκαταλείφθηκε κάθε σκέψη να καλυφθούν και οι εφημερίες του Γενικού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που θα εφημέρευε καθημερινά για όσο χρόνο διαρκούσαν οι εργασίες αναμόρφωσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Το συγκεκριμένο σενάριο θεωρούνταν και το πλέον πιθανό, με τη διοίκηση των δύο νοσοκομείων να εργάζεται για τη διευθέτηση όλων των λεπτομερειών αλλά στις τελικές συναντήσεις μεταξύ των Ιατρικών υπηρεσιών των δύο νοσοκομείων διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων, καθώς εκτιμήθηκε ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ιδιαίτερα αυξημένης καθημερινής ζήτησης με αποτέλεσμα να προκριθεί το εναλλακτικό σενάριο της κάλυψης των εφημεριών του Γενικού Νοσοκομείου εκ των ενόντων και σε διαφορετικούς χώρους.
Στην κατεύθυνση αυτή και για την προσωρινή λειτουργία του ΤΕΠ επιλέχθηκαν οι χώροι που λειτουργούσε στο παρελθόν το τμήμα στο παλιό κτίριο του συγκροτήματος. Συγκεκριμένα, στους χώρους που λειτουργεί σήμερα ο υπέρηχος του Ουρολογικού θα εγκατασταθούν τα επείγοντα του Χειρουργικού Τομέα –Χειρουργικά, Ορθοπεδικά περιστατικά- ενώ στην αίθουσα των Κυστεοσκοπήσεων θα λειτουργήσει η αίθουσα Αναζωογόνησης. Στο διαβητολογικό γραφείο θα λειτουργήσουν τα επείγοντα περιστατικά της Παιδιατρικής Κλινικής, ενώ τα περιστατικά του Παθολογικού και Καρδιολογικού τομέα θα κινούνται στους χώρους του ακτινοδιαγνωστικού, όπου διαμορφώνονται χώροι για αίθουσες αναμονής και εξεταστήρια.
Οι προετοιμασίες περιλαμβάνουν βελτιώσεις κουφωμάτων, ελαιοχρωματισμούς, μονώσεις, αλλαγές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σε όλους τους χώρους, ενώ στις εισόδους προβλέπονται η τοποθέτηση ειδικών αντιολισθητικών υλικών στις σκάλες και ενίσχυση της υπάρχουσας ράμπας όπου θα κινούνται τα φορεία για τη μεταφορά των ασθενών.
«Πρόκειται για παρεμβάσεις με διπλό όφελος και με το μικρότερο δυνατό κόστος, γιατί ενώ γίνονται για να εξυπηρετήσουν την προσωρινή λειτουργία των Επειγόντων Περιστατικών, βελτίωσαν τους υπάρχοντες χώρους όπου λειτουργούν άλλες δραστηριότητες του νοσοκομείου» υποστηρίζουν τόσο ο αναπληρωτής διοικητής κ. Δημ. Λιόλιος όσο και η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασιλική Κοκκάρα, η οποία επιβλέπει το σύνολο των παρεμβάσεων ανακαίνισης σε όλους τους ορόφους του κτιρίου.
Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αναμένεται τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα ο κ. Λιόλιος να ενημερώσει εγγράφως τον ανάδοχο του έργου να εγκατασταθεί μέχρι τις 10 Απριλίου, ώστε το έργο της ανακαίνισης του ΤΕΠ να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαΐου.

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΡΑΜΠΕΣ…
Στο μεταξύ και ενόψει της ανακαίνισης του ΤΕΠ η Διοίκηση του νοσοκομείου και Δήμος Λαρισαίων συμφώνησαν για σειρά παρεμβάσεων στην είσοδο του τμήματος επί της οδού Γεωργιάδου με σκοπό την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενοφόρων για τη διακίνηση των ασθενών.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά και στάθμευσης των επιβατικών αυτοκινήτων, που εμποδίζουν πολλές φορές την ομαλή διακίνηση των ασθενών. Έτσι, στο πλαίσιο της συμφωνίας θα απαγορευτεί η στάθμευση των επιβατικών αυτοκινήτων στην οδό Γεωργιάδου από την πλευρά του νοσοκομείου με τον Δήμο να προχωρά σε διαγραμμίσεις, απαγορευτικές πινακίδες και κορίνες ενώ το νοσοκομείο θα αναλάβει να κατασκευάσει ειδική ράμπα για τα ασθενοφόρα, ειδική ράμπα για την είσοδο των ΑμεΑ, καθώς και θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ μπροστά στους χώρους όπου λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία.

Του Δημ. Κατσανάκη

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here