Βηματοδότης «wifi» τοποθετήθηκε σε Λαρισαία καρδιοπαθή – Για πρώτη φορά στη Θεσσαλία

670

Του Κώστα Γκιάστα, Πηγή: eleftheria.gr

Μια σπουδαία είδηση για τους Θεσσαλούς πολίτες περιλάμβανε η χθεσινοβραδινή τελετή έναρξης του 22ου Καρδιολογικού Συνεδρίου Κεντρικής Ελλάδος. Όπως έγινε γνωστό από τα χείλη του καθηγητή Καρδιολογίας και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Φίλιππου Τρυποσκιάδη, για πρώτη φορά στη Θεσσαλία τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες σε Λαρισαία με ιδιαίτερο καρδιολογικό πρόβλημα ασύρματος βηματοδότης, δηλαδή χωρίς ηλεκτρόδια.

Αυτό έγινε από τον γιατρό της πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής κ. Βασίλη Δημόπουλο, διευθυντή ΕΣΥ, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που διευθύνεται από τον κ. Τρυποσκιάδη.

Το συνέδριο, που έχει γίνει θεσμός και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο. Διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης και Έρευνας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Cleveland Clinic των ΗΠΑ, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας και το Ελληνικό Κολέγιο Καρδιολογίας.

Χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης απηύθυναν: ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο πρόεδρος του ιατρικού τμήματος Π.Θ. κ. Αθανάσιος Γιαννούκας, ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικόλαος Γκανάκης, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, η αναπληρώτρια διοικήτρια του Πανεπιστημιακού ΓΝ Λάρισας κ. Ανθή Χαλιβέρα, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξούλης και εκπρόσωπος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα συζητηθούν διλήμματα γύρω από τη στεφανιαία νόσο. Θα υπάρξει διάλεξη για τις εκφυλιστικές καρδιαγγειακές παθήσεις στις γηράσκουσες κοινότητες, ενώ είναι προγραμματισμένο να υπάρχουν επιστημονικές αντιπαράθεσεις για το αν η χειρουργική επαναγγείωση είναι η θεραπεία εκλογής στη νόσο του στελέχους και αν το χειρουργείο είναι η θεραπεία εκλογής στη σοβαρή ασυμπτωματική στένωση της αορτικής βαλβίδας.

Διάλεξη θα υπάρξει για τα διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα γύρω από την καρδιακή ανεπάρκεια στις μυοκαρδιοπάθειες. Επίσης είναι προγραμματισμένο καρδιαγγειακό σεμινάριο για τη σημασία της εντερικής μικροβιακής χλωρίδας στις καρδιαγγειακές παθήσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here