Βγήκε… καπνός για τα Επείγοντα του Γ.Ν.Λ.

463

Στις αρχές του επόμενου χρόνου και με καθυστέρηση 4 περίπου μηνών, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναμόρφωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η διοίκηση των δύο νοσοκομείων αποδέχθηκε προχθές στη διάρκεια συνεδρίασής της το αποτέλεσμα του τρίτου κατά σειρά διαγωνισμού με αποτέλεσμα να αναδειχθεί μειοδότης, απόφαση που δρομολογεί την υλοποίηση του έργου.

Η αναδιοργάνωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας συζητήθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο με τη διοίκηση να εγκρίνει τη διενέργεια δημόσιου ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού, συνολικού προϋπολογισμού 85 χιλιάδων ευρώ, μετά την έγκριση του σχεδίου παρεμβάσεων προκειμένου να καταστούν οι χώροι λειτουργικοί και να μειωθεί ο χρόνος εξυπηρέτησης των ασθενών μέσα σε ένα περισσότερο ελκυστικό περιβάλλον από την 5η ΥΠΕ.

Ο πρώτος όπως και ο δεύτερος διαγωνισμός με τους ίδιους όρους είχαν καταστεί άγονοι καθώς δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος για να αναλάβει το έργο και να καταθέσει προσφορά, με αποτέλεσμα να προκηρυχτεί και τρίτος διαγωνισμός με αυξημένο προϋπολογισμό κατά 15 χιλιάδες ευρώ. Στον τελευταίο διαγωνισμό από τους δύο ενδιαφερόμενους αποκλείστηκε ο ένας ελλείψει των αναγκαίων προϋποθέσεων, με αποτέλεσμα να παραμείνει ένας ενδιαφερόμενος που θα αναλάβει το έργο, όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Το νέο ΤΕΠ του νοσοκομείου θα λειτουργήσει με όρους της σύγχρονης επείγουσας Ιατρικής και με χαρακτηριστικό στοιχείο τη διαλογή των ασθενών, που θα εξασφαλίζει τον μειωμένο χρόνο αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών, τονίζει ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ κ. Δημήτρης Λιόλιος για να συμπληρώσει ότι η σύγχρονη εικόνα του τμήματος με την προσθήκη των 8 νέων γιατρών θα διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό και από την υλοποίηση του σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον οικογενειακό γιατρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της διοίκησης ο ανάδοχος αναμένεται να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει τις εργασίες διαμόρφωσης των χώρων μετά την περίοδο των Χριστουγέννων, δηλαδή στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, αφού προηγουμένως αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθούν οι ανάγκες εφημερίας του Γενικού Νοσοκομείου σύμφωνα με το πρόγραμμα καθώς για όσο διαρκούν οι εργασίες το ΤΕΠ θα παραμείνει κλειστό.

Το θέμα έχει συζητηθεί σε διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων της διοίκησης και της Ιατρικής Υπηρεσίας και διευθυντών των κλινικών χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Για την κάλυψη των αναγκών εξετάζονται δύο σενάρια: Το πρώτο προβλέπει διαμόρφωση παρακείμενων χώρων στο Γενικό Νοσοκομείο, όπως τα εξωτερικά ιατρεία για την κάλυψη των ελαφρών περιστατικών και την κάλυψη των σοβαρών περιστατικών μεταξύ των οποίων και τα τροχαία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ελλείψει κατάλληλου χώρου για την αναζωογόνηση.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει πλήρη εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δηλαδή καθημερινά και για όλη τη διάρκεια του μήνα με εναλλακτική κάλυψη των αναγκών από το προσωπικό – τις ημέρες εφημερίας του Πανεπιστημιακού κάλυψη από τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού και τις ημέρες εφημερίας του Γενικού κάλυψη από τους γιατρούς του Γενικού. Στην τελευταία περίπτωση τα σοβαρά περιστατικά θα παραμένουν στο Πανεπιστημιακό ενώ τα ελαφρά μετά την πρώτη αντιμετώπιση θα μεταφέρονται με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ στο Γενικό για εισαγωγή στις κλινικές.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, από τη διοίκηση προκρίνεται το δεύτερο σενάριο, αν και απομένει η ρύθμιση σειράς λεπτομερειών προκειμένου και να καλυφθούν οι ανάγκες στα επείγοντα περιστατικά και να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα στη λειτουργία των δύο νοσοκομείων.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here