Βγαίνουν τρακτέρ στον Τύρναβο

337

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι αμπελουργοί του Δήμου Τυρνάβου στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν τα τέσσερα διήμερα της απόσταξης για το τσίπουρο.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου για το μέλλον της απόσταξης των διήμερων αμπελουργών – παραγωγών τσίπουρου, αποφασίστηκε να βγάλουν τα τρακτέρ, αρχικά στον χώρο της Τούμπας στις 3.30 το απόγευμα και στη συνέχεια να κατευθυνθούν και να παραμείνουν επ΄αόριστον στους δρόμους γύρω από την Κεντρική πλατεία της πόλης.

Τρακτέρ αποφασίστηκε να βγούνε και στις πλατείες του Αμπελώνα, του Δαμασίου και του Αργυροπουλίου. Στην ομιλία του ο πρόεδρος των αμβυκούχων Τυρνάβου κ. Λάσκος Μανδηλάς τόνισε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί με την καθυστέρηση της απόσταξης, ενώ ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν και γίνονται ώστε η απόσταξη του τσίπουρου να γίνει όπως πέρυσι και φέτος, αναλαμβάνοντας ο Δήμος να εκδίδει τις σχετικές άδειες. Ο κ. Σαρχώσης υποστήριξε ότι οι προσπάθειες για λύση του προβλήματος δεν έχουν σταματήσει, ευελπιστώντας ότι σήμερα το μεσημέρι να δοθεί λύση.

Στη σύσκεψη ακούσθηκε και η πρόταση για κάθοδο των αμπελουργών στην Αθήνα σε μια προσπάθεια πίεσης προς τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here