Βαριές “καμπάνες” για την υπόθεση κοκαϊνης στον Πλαταμώνα

291

Σε κάθειρξη 15,9 ετών καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον 42χρονο Λαρισαίο «εργατικό οικογενειάρχη», όπως τον αποκάλεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης, για την υπόθεση της κοκαΐνης που βρέθηκε κρυμμένη στην ψευδοροφή ξενοδοχείου στον Πλαταμώνα όπου εργαζόταν, τον Ιούλιο του 2018.

Ο 42χρονος γλίτωσε την ισόβια κάθειρξη καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, σε αντίθεση με τον 38χρονο παρκαδόρο τον οποίο το δικαστήριο τον θεώρησε μέλος της συμμορίας (σ.σ. μαζί με τον 42χρονο) και του επέβαλε την ποινή των ισοβίων και ενός επιπλέον έτους φυλάκισης.

Από τους 8 συνολικά κατηγορούμενους (πέντε κάτοικοι Λάρισας) οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι πλην ενός που εκτίει ποινή για άλλη υπόθεση ναρκωτικών.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι, μετά και τις μαρτυρικές καταθέσεις, δεν προκύπτει το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης αλλά η συνένωση και δράση από κοινού και κατά μόνας των δύο βασικών κατηγορουμένων οι οποίοι μετά τις καταδίκες επέστρεψαν στις φυλακές.

Βαγγέλης Κακάρας

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here