Βαγενά: Διεφθαρμένες πράξεις από αξιωματούχους της κυβέρνησης Σαμαρά σύμφωνα με Novartis και ΗΠΑ

263

Η Novartis καταλήγοντας σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό Δημόσιο ομολογεί ουσιαστικά τηνενοχή της στην κατηγορία για δωροδοκίες γιατρών, υπηρεσιών και κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2012-2015. Η εταιρεία, μάλιστα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα του συμβιβασμού, δηλαδή το πρόστιμο των 310.000.000 δολαρίων που θα καταβάλλει,όχι βεβαίως στην Ελλάδα, αλλάστις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα δεν τίθεται θέμα διεκδίκησης αποζημίωσης, γιατί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τηΝ.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., η υπόθεση Novartis δεν είναι σκάνδαλο, αλλά σκευωρία.
Και φυσικά, με το που ανακοινώθηκε αυτή η απόφαση, στην οποία χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης γίνεται αναφορά σε στελέχη της τότε κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με «διεφθαρμένες πράξεις», σπεύδουν τα φερέφωνα της Ν.Δ. να παραποιήσουν το περιεχόμενό της, αρνούμενοι την ανάμιξη κυβερνητικών παραγόντων. Στο κείμενο, όμως, τουεξωδικαστικού συμβιβασμού ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τη Novartis γίνεται ρητά και κατ’ επανάληψη αναφορά σε «αλλοδαπό αξιωματούχο», «υπό την επίσημη ιδιότητά του»,«τον ως άνω ξένο αξιωματούχο», «εντός μιας ξένης κυβέρνησης», εννοώντας,φυσικά, την ελληνικήκυβέρνηση.Δεν είναι αρκετό αυτό ;Τι περίμενανδηλαδή; Να δώσουν ονόματα; Αυτό είναι δουλειά της ελληνικήςδικαιοσύνης.
Οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ., συστρατευόμενοι στην προανακριτική επιτροπή και αποτελώντας την πλειοψηφία, έχουν ευθύνη για αυτόν τον άνευ προηγουμένου τραγέλαφο, που διαδραματίστηκε όλον αυτόν τον καιρό. Θεωρώ πως η επιτροπή λειτούργησε χωρίς κανένα πρόσχημα, ενώ ήταν ξεκάθαρη εξαρχής η μεθόδευση για την παραπομπή της υπόθεσης στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με την αποχώρησή του, ουσιαστικά κατέφυγε στη μοναδική διέξοδο που τουαπέμεινε, προκειμένου να μην χάσει τη δυνατότητα να ακουστούν όλα αυτά που έχει να πει, να μην τον «φιμώσουν», όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος.
Η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., έχουν πλέον εκτεθεί ανεπανόρθωτα και ας επιμένουν στην τακτική του «φωνάζει ο κλέφτης». Όμως, η επίμονή τους στο να παρουσιάζουν το σκάνδαλο Novartisως σκευωρία και οι μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν δεν ευτελίζουν απλώς τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τον θεσμικό τους ρόλο. Σε αυτό το παιχνίδι αναίσχυντης υποκρισίας και κατάχρησης εξουσίας, βαθιά ζημιωμένος είναι ο ελληνικός λαός, διότι παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα και ποντάρουν όχι βεβαίως τα δικά τους λεφτά, αλλά αυτά που έχασε και αυτά που θα μπορούσε να διεκδικήσει το ελληνικό Δημόσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here