«Θεατρική Άνοιξη» στο Θέατρο του Μύλου

418

Η «Θεατρική Άνοιξη» που οργανώνει 9η χρονιά το Θεσσαλικό Θέατρο θα «ανθίσει» και φέτος από τις 12 μέχρι και τις 27 Μαϊου στο Θέατρο του Μύλου.

Κάθε χρόνο, μαζί με τις «Θεατρικές Συναντήσεις» του Φθινοπώρου, δίνεται η ευκαιρία στους θεατρόφιλους Λαρισαίους, να παρακολουθήσουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις που παίζονται στην Αθήνα.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε επ’ ευκαιρία της έναρξης της διοργάνωσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας τόνισε, ότι «Ο πολιτισμός στη Λάρισα είναι τρόπος ζωής.

Mια άνοιξη  πολύ θεατρική θα είναι αυτή η άνοιξη.

Με μία σειρά εξαιρετικές παραστάσεις επιλεγμένες με βάση τη φιλοσοφία μας, ότι το καλό θέατρο είναι μια δεδομένη, αέναη ανάγκη για όλους μας.

Η φυσιογνωμία του θεατρικού αυτού φεστιβάλ παραμένει πλουραλιστική, έχοντας ως στόχο τη γνωριμία του κοινού της πόλης μας με σπουδαίους καλλιτέχνες και σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις.

Το Θεσσαλικό θέατρο συνεχίζει δυναμικά την πορεία του στα θεατρικά πράγματα και υπόσχεται μια ακόμα πιο δημιουργική συνέχεια!».

Έκλεισε δε με την παραίνεση  του σπουδαίου Ρώσου σκηνοθέτη Ανατόλι Βασίλιεφ «Κλείστε τις τηλεοράσεις και τους υπολογιστές – πηγαίνετε θέατρο! Γεμίστε τα καθίσματα, ακούστε τον λόγο και κοιτάξτε τις ζωντανές εικόνες! – είναι θέατρο αυτό μπροστά σας, μην το παραγνωρίζετε και μη χάνετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σ’ αυτό – είναι ίσως η πολυτιμότερη ευκαιρία που έχουμε τη δυνατότητα να βιώσουμε από κοινού, μέσα στις μάταιες και βιαστικές ζωές μας.»


Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου Κυριακή Σπανού επισήμανε πως υπάρχει ένας άξονας σ’ αυτές τις μετακλήσεις, που σχετίζονται με την εθνική μας αυτογνωσία.

Τέλος, αναφέρθηκε στη φιλοξενία του δικτύου Eurodram.

To Eurodram είναι ένα δίκτυο προώθησης θεατρικών έργων σε ευρωπαϊκές, μεσογειακές και κεντροασιατικές γλώσσες. Κύριος στόχος του είναι να κάνει γνωστά, τόσο στους επαγγελματίες του θεάτρου όσο και στο ευρύτερο κοινό, έργα τα οποία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αδημοσίευτα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη γλωσσική πολυμορφία.

Στο Φεστιβάλ, τα έργα θα αποδοθούν σε μορφή θεατρικού αναλογίου από Λαρισαίους καλλιτέχνες.

Η πρόεδρος  του Θεσσαλικού Θεάτρου Βιβή Τσεκούρα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη Θεσσαλή συγγραφέα Βάσα Σολωμού Ξανθάκη, η οποία θα τιμηθεί για την προσφορά της στα ελληνικά γράμματα.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μαΐου

«Θέατρο Μεταξουργείο»

Βάσας Σολωμού – Ξανθάκη: « Γλυκύτατη γαία Πατρίς», με τους: Αννα Βαγενά-Σταμάτη Γαρδέλη-Κατερίνα Θεοχάρη

Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Μαΐου

«Θέατρο Σταθμός»

Μάνου Καρατζογιάννη: «Για την Ελένη», «Ελένη Παπαδάκη», με τη Μαρία Κίτσιου

Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Μαΐου

Θέατρο «Λυκόφως»

Γιάννη Σκαράγκα: «Η Κυρά της Ρω», με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη

Τρίτη 22 Μαΐου

Χριστίνας Αλεξιάν: «Τα Τετράδια της Άνζελ Κουρτιάν», με τη Χριστίνα Αλεξιάν

Τετάρτη 23 Μαΐου

Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: «Ο γάμος του κραχμέτη»

Παίζουν: Μαρία Δαμασιώτη- Νικόλαος Γεώργιος Χαλδαιάκης

Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Μαΐου: «Ταπ- Άουτ» του Ανδρέα Φλουράκη με τον Τάσο Κρόκο

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Μαΐου: «EURODRAMA» Με βραβευμένα έργα Ευρωπαϊκού Δικτύου

Βίλης Σωτηροπούλου: «Ο μπέμπης»

Ζέτης Φίτσιου: «Plan B»

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9 μ.μ.

Προπώληση ο πληροφορίες. Ταμείο «Θεάτρου του Μύλου», 2410-533417, 10:00 έως 13:00 & 18:00-21:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here