Τυρναβίτες αντιεμβολιαστές μηνύουν στελέχη δημόσιας διοίκησης

301

ΤΥΡΝΑΒΙΤΕΣ «ΕΞΕΓΕΡΘΗΣΑΝ» ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ «ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ» ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ «ΘΑ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ»

Μηνύσεις κατά επικεφαλής φορέων του Δημοσίου κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου κάτοικοι της περιοχής, αντιδρώντας, όπως σημειώνουν, στη βεβαίωση προστίμου επειδή αρνήθηκαν να εμβολιασθούν κατά του κορονοϊού.

Πολυσέλιδες μηνύσεις που επιβεβαιώνουν ότι οι αρνητές όχι μόνο έχουν αμβλύνει τις αντιδράσεις τους, αλλά επιμένουν σε έναν δικαστικό αγώνα με αμφίβολα αποτελέσματα, με πολίτες να υπογράφουν «τυποποιημένες» εγκλήσεις, στις οποίες πέραν των ατομικών στοιχείων αλλάζει μόνο η πόλη όπου εδρεύει η Εισαγγελία. Μάλιστα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- οι ίδιες μηνύσεις κατατίθενται …ανά μήνα και στρέφονται κατά της διοίκησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), του γεν. γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, του γεν. γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως και κατά του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Οι μηνυτές καταγγέλλουν παραβατική συμπεριφορά σε βάρος τους από τους επικεφαλής των δημόσιων φορέων, παράβαση «συνιστάμενη στη διάπραξη, κυρίως των εγκλημάτων του Βασανισμού, της Παραβίασης του Συντάγματος και του Ενωσιακού Δικαίου, των Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης», ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης και την κατά νόμο τιμωρία τους.
Στις συγκεκριμένες μηνύσεις που διαβιβάσθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας (σ.σ. και από εκεί στην αρμόδια Εισαγγελία) οι κάτοικοι του Τυρνάβου καταγγέλλουν ότι οι μηνυόμενοι «μου βεβαίωσαν πρόστιμο επειδή δεν επιθυμώ να εμβολιαστώ και παρόλο που γνώριζαν άριστα (άγνοια νόμου ΔΕΝ νοείται, ιδίως μετά από όλες αυτές τις λαϊκές αντιδράσεις και κινήματα) ότι όλα τα παραπάνω δήθεν μέτρα παραβιάζουν καταφανώς θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις, καθώς και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους νόμους με υπερσυνταγματική ισχύ ως εφαρμογή στο Εθνικό Δίκαιο του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμβάσεων με βάση το άρθρο 28 του Συντάγματος, όπως τον Κανονισμό (E.E.) 2021/953, το Ψήφισμα (E.E.) 2021/2361, τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Νόμος 3418/2005), τη Σύμβαση Οβιέδο 1997 (Νόμος 2619/1998), τη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και άλλων τρόπων σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας (Παράρτημα στην απόφαση 39/46 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών), το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα (Νόμος 2462/1997) και πολλά άλλα» όπως περιγράφονται στη μήνυση.
«ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ»
Στα …«συμπεράσματα» της μήνυσης προσθέτουν ακόμα ότι οι εγκαλούμενοι «προσπαθώντας να επιβάλουν μια προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική Κυβερνητική Απόφαση μιας Παράνομης και Κατοχικής Κυβέρνησης, παραβίασαν τον σκληρό πυρήνα του Συντάγματος, το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Συμβάσεις και κατέλυσαν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπίνου δικαιώματος με υπερσυνταγματική ισχύ σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος και τα άρθρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ενωσιακό Δίκαιο».
Επειδή, λοιπόν, «η παραβίαση του Κανονισμού (E.E.) 2021/953 συνιστά παραβίαση του Ενωσιακού Δικαίου, δηλαδή του άρθρου 28 Σ και του Θεμελιώδους Δικαιώματος στο να αντλεί ο πολίτης προστασία από το Κοινοτικό Δίκαιο που συνιστά διάπραξη του αδικήματος της Εσχάτης Προδοσίας, όπως ρητά αυτή ορίζεται στο άρθρο 134/3-η Π.Κ.».
Για να μνημονεύσουν τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Ψήφισμα (Resolution) 2021/2361 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Κανονισμό (E.E.) 2021/953 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τη Σύμβαση Οβιέδο 1997, την Παγκόσμια Διακήρυξη για τη Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τη σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και άλλων τρόπων σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας (Παράρτημα στην απόφαση 39/46 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών) κ.ά.
Οι μηνύσεις καταλήγουν με «σημείωση», στην οποία υπογραμμίζεται πως «ο δικαστής που θα παραλάβει την παρούσα έγκληση και δεν θα προβεί σε δίωξη και σε ενέργειες για την παύση των διώξεων αθώων πολιτών, θα βρεθεί κατηγορούμενος» (σ.σ. αναφέροντας τα άρθρα του Π.Κ.), όπως επίσης και «ο δικαστής που θα διανοηθεί να απορρίψει την παρούσα έγκληση χωρίς να αιτιολογήσει ειδικά και εμπεριστατωμένα τους λόγους σε κάθε μία κατηγορία και σε κάθε ένα επιχείρημα (αντίθετος νόμος που επιτρέπει εξαιρέσεις είναι άκυρος και αντισυνταγματικός»), με τη σχετική νομολογία (που θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και το Ενωσιακό Δίκαιο), θα βρεθεί κατηγορούμενος» για παράβαση άρθρων του Συντάγματος, του Κ.Π.Δ. και του ΕΣΔΑ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here