Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Εξετάζεται αν ο οδηγός είχε βάλει ρύθμιση για ΙΧ και όχι για λεωφορείο

276

Όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ πρόκειται για μια 62χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ αλλά αποσωληνώθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον και έναν 58χρονο που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Άλλοι πέντε τραυματίες πήραν εξιτήριο χθες, Κυριακή (25/12) ενώ άλλος ένας ενδέχεται να πάρει σήμερα, ημέρα κατά την οποία μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία στον άτυχο 53χρονο από τη Λάρισα.

Αυτό που εξετάζουν οι ρουμανικές αρχές είναι αν ο οδηγός του λεωφορείου είχε βάλει στο GPS κωδικοποίηση για ΙΧ και όχι για λεωφορείο και γι’ αυτό, όπως καταγράφηκε σε βίντεο-ντοκουμέντο, το λεωφορείο μετακινήθηκε από τη δεξιά λωρίδα στην αριστερή λίγο πριν να φτάσει στην υπόγεια διάβαση.

Ο οδηγός του λεωφορείου υποστήριξε ότι δεν έτρεχε και ήταν προσεκτικός.

«Ήταν σαν να έπεσε πάνω μας τρένο» είπε και συντετριμμένος για τον θάνατο του 53χρονου πρόσθεσε: «Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο, όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο».

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα “από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός”. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα» πρόσθεσε ο οδηγός του λεωφορείου.

Ο δικηγόρος του οδηγού
Ερωτηθείς για την πληροφορία περί λάθους χειρισμού του GPS ο δικηγόρος του οδηγού του λεωφορείου, Αλέξανδρος Ματθαίου, απάντησε ότι «είναι λεπτοπμέρειες που δεν τις γνωρίζω για το gps, δεν μπορώ να σας απαντήσω».

«Τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει πού να πάει, σε ένα δευτερόλεπτο έπρεπε να αποφασίσει. Δεν είχε ταχύτητα» πρόσθεσε ο κ. Ματθαίου ισχυριζόμενος ότι ο οδηγός «δεν είδε τις πινακίδες πριν να φτάσει στο τούνελ, υπήρχε μόνο μια, δεν την είδε γιατί δίπλα του ήταν ένα λεωφορείο».

Όσον αφορά το αν ο πελάτης του ξεκουράστηκε, ο δικηγόρος είπε ότι «ο οδηγός σταμάτησε πολλές φορές στο ταξίδι, δεν ήταν κουρασμένος, οι ευθύνες είναι αλλού. Το τούνελ αυτό του έκαναν ανακαίνιση όλο το καλοκαίρι. Από τον Σεπτέμβριο είχαμε επτά ατυχήματα. Παλαιότερα περνούσαν από εκεί φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Ήταν πολύς βαρύς ο περιοριστής ύψους».

Πηγή: thecaller.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here