Τρανή Αποκριά με Πετρολούκα Χαλκιά στη Λάρισα και …τρελό γλέντι

381

Eναν από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, τον βιρτουόζο του βιολιού Πετρολούκα Χαλκιά, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς 9 Μαρτίου, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας. Μαζί του θα είναι ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές της παραδοσιακής μουσικής ο Αντώνης Κυρίτσης.

Αναλυτικά: Κάθε χρόνο, την περίοδο των απόκρεω, ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, θα προσδώσει και φέτος έντονο παραδοσιακό χρώμα στις Αποκριές στη Λάρισα σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (9 Μαρτίου), «μπουλούκια» καρναβαλιστών ξεκινώντας από τις γειτονιές της πόλης, θα διασχίσουν το εμπορικό κέντρο συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στα πρότυπα παλιότερων λαϊκών εθίμων συμβάλλοντας στη νέα αντίληψη του εορτασμού της Αποκριάς στη Λάρισα. Νωρίτερα, ομάδα κρουστών θα αποτελέσει τη δυναμική έναρξη των δρώμενων που θα ακολουθήσουν. Το δρώμενο θα ολοκληρωθεί στην Κεντρική πλατεία με τη συναυλία ενός από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, του βιρτουόζου του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά. Έχοντας πάντα στο πλευρό του τον Αντώνη Κυρίτση, έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές του παραδοσιακού τραγουδιού και την επταμελή κομπανία του, θα μας μυήσει στην αυθεντική δημοτική μουσική μας παράδοση.
Παράλληλα, ο Δήμος Λαρισαίων, το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με μουσική και χορό στην Κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα προσφερθούν κρασί και λουκάνικα. Τέλος, την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here