Από τον τόπο καταγωγής του, την Ελασσόνα, ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα ο Κώστας Μπαργιώτας

291

Από τον τόπο καταγωγής του, την Ελασσόνα, ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα ο Κώστας Μπαργιώτας. Ο βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνος του τομέα υγείας του Κινήματος Αλλαγήςεπισκέφθηκε τοΚέντρο Υγείας Ελασσόνας. Ως γιατρός γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα Κέντρα Υγείας της χώρας, όπως και την αυταπάρνηση που δείχνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.
«Δεν έχουν προηγούμενο όσα έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το αφήγημα περί «κορυφαίας μεταρρύθμισης» κατέρρευσε μαζί με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ). Σπατάλησαν πολύτιμους πόρους για αχρείαστες δομές και αδιαφόρησαν για τους γιατρούς. Πως πίστευαν ότι θα λειτουργήσει το σύστημα χωρίς γιατρούς; Με προσευχές; Ο κ. Ξανθός με αποκαλούσε μηδενιστή, όταν τα έλεγα στη Βουλή. 4,5 χρόνιαπήγαν χαμένα για την ΠΦΥ. Η πρόκληση, σήμερα, είναι η ανάπτυξη ενός σύγχρονου συστήματος ΠΦΥ με όλους τους γιατρούς, για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Μεταξύ άλλων, στο Κίνημα Αλλαγής με το «Σχέδιο Ελλάδα» προτείνουμε ενιαίο σύστημα ΠΦΥ με τον ΕΟΠΠΥ ρυθμιστή και εγγυητή της αξιοποίησης της δημόσιας δαπάνης, αξιοποίηση όλων των δομών και όλων των επαγγελματιών υγείας, Κέντρα Υγείας σε όλους τους αγροτικούς και ημιαστικούς Δήμους, Πολυδύναμα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας σε όλα τα μεγάλα Αστικά Κέντρα με δίκτυο υπηρεσιών στα δημοτικά διαμερίσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.


Τόσο ηΔιευθύντρια του Κ.Υ. Ελασσόνας, κ. Γαρυφαλλιά Ρέϊκου – Καφφέ, όσο και ο AντιπρόεδροςΕργαζομένων Κέντρων Υγείας του νομού Λάρισας, κ. Ζήσης Δότας, ανέφεραν στον κ. Μπαργιώτα ότι το βασικό πρόβλημα του Κ/Υ Ελασσόνας είναι ηέλλειψη προσωπικού. «Ο Πολάκηςεφηύρε και τον θεσμό των αόρατων εργαζόμενων, τους οποίους υπολόγιζε σε 18.730. Έχω μιλήσει στη Βουλή για την «Πολάκειο άλγεβρα». Αράδιαζε διαρκώς αριθμούς που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Του ζήτησα να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής αναλυτικό πίνακαμε τις 18.730 –τόσο προκηρυχθείσες όσο και καταληφθείσες- θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τον Ιανουάριο του 2015 έως το 2019 ανά περιφέρεια, νοσοκομείο και ειδικότητα. Ακόμα περιμένω. Το σύστημα έχει «κρασάρει» και δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προσλήψεις ιατρικού και κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού» απάντησε ο βουλευτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here