Το βιβλίο της Λαρισαίας Μπέττυς Μαγρίζου γίνεται σειρά- υπερπαραγωγή στην ΕΡΤ

364

Μία νέα σειρά εποχής που αναμένεται να καθηλώσει έρχεται στην ΕΡΤ.

“Το βραχιόλι της φωτιάς” είναι το νέο σίριαλ – υπερπαραγωγή της ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν. Η ιστορία στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Λαρισαίας συγγραφέως  Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου.

Το βραχιόλι της φωτιάς

Tο δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας στις ζοφερές στιγμές του εικοστού αιώνα. Το χρονικό μιας κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπιά της. Η θυελλώδης ιστορία του μικρού Ιωσήφ, όπως την καταγράφει ένα νυχτερινό παραμύθι: Θεσσαλονίκη, 1917. Οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία. Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι. Ένας Τσιγγάνος, ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ’ τον όλεθρο.

 

Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται. Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα. Εβραίους και Τσιγγάνους. Δυο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του Ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού.

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης, ο οποίος υπογράφει και τις επιτυχίες “Καρτ Ποστάλ” και “Τα καλύτερά μας χρόνια”. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο βραβευμένος Γιώργος Γκικαπέππας.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν και οι ακροάσεις για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς.

Πηγή: enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here