Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης ανταποδίδει είδη ιματισμού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

391

Μεταφέρθηκαν την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου στις αποθήκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων σχεδόν ενάμισης τόνος ειδών ιματισμού, χειμερινά ρούχα και παπούτσια, που θα διατεθούν σε δικαιούχους διάφορων κοινωνικών δομών του Δήμου.

Τα παραπάνω είδη αποτελούν την πρώτη δόση ανταποδοτικού οφέλους το οποίο η εταιρεία ανακύκλωσης αποδίδει στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων βάσει της μεταξύ τους συναφθείσας σύμβασης. Μια ίση ποσότητα ανδρικών ενδυμάτων θα παραδοθεί εντός της επόμενης εβδομάδας στο Κατάστημα Φυλακών Ενηλίκων Λάρισας για τις ανάγκες των τροφίμων.

Η μέχρι τώρα πορεία της ανακύκλωσης ειδών ιματισμού στην πόλη της Λάρισας δείχνει ότι οι συμπολίτες έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα τα αποτελέσματα του οποίου είναι θεαματικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κατά τους πρώτους επτά (7) μήνες του προγράμματος συλλέχθηκαν στους είκοσι (20) κάδους ανακύκλωσης πάνω από εκατό τόνοι (100.110 κιλά) ειδών ιματισμού.
Από αυτά τα περισσότερα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και με τη διαδικασία της απολύμανσης προωθούνται προς επαναχρησιμοποίηση. Τα υπόλοιπα ανακυκλώνονται και κατασκευάζονται δευτερεύοντα υφασμάτινα είδη, όπως πανάκια καθαρισμού.

Να υπενθυμίσουμε για ακόμη μια φορά ότι η καλή ποιότητα των ενδυμάτων που μας επιστρέφονται εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο απόρριψης στους κάδους. Όσα είδη θεωρούμε ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν πρέπει να είναι καθαρά και διπλωμένα μέσα σε σακούλες ξεχωριστές από τυχόν άχρηστα, ώστε να μην αναμιγνύονται μεταξύ τους ρούχα με παπούτσια ή βρώμικα είδη με καθαρά.

Η παράδοση των ειδών από την εταιρία TexCycle έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κου Απόστολου Σουρλαντζή και του εντεταλμένου για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κου Μιχάλη Αναστασίου, οι οποίοι τόνισαν ότι «η επιτυχία όλων των προγραμμάτων ανακύκλωσης βασίζεται και εξαρτάται αποκλειστικά από τους δημότες. Ευελπιστούμε στην ενεργό συμμετοχή τους υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για παροχή υπηρεσιών καθαριότητας υψηλής ποιότητας, αντάξιες του επιπέδου ζωής των δημοτών μας και της ιστορίας του Δήμου Λαρισαίων».

Λίστα των θέσεων όπου τοποθετήθηκαν οι κάδοι υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://texcycle.gr/location-list/

Οι θέσεις των κάδων στον χάρτη της Λάρισας υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://umap.openstreetmap.fr/en/map/clothes-bins_208680#15/39.6363/22.4181

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here