“Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη των συναδέλφων”

345

Ο Αθανάσιος Κώτσιος, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων, της ΟΤΟΕ και Επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ στον νομό Λάρισας, με δελτίο τύπου προς τις εφημερίδες αναφέρει τα ακόλουθα για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας :
Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ ξοδεύει και πάλι τρεις σελίδες για να μας ενημερώσει για τη συνάντηση με τη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, επενδύοντας στην επικοινωνία και όχι στην ουσία.

Για να μας ενημερώσει για τα αυτονόητα. Ότι θα γίνουν οι προαγωγές και οι αναβαθμίσεις των εξειδικευμένων που είχαν ήδη καθυστερήσει και αυτές μάλιστα αργότερα.

Για την μικρή αποζημίωση για την τηλεργασία, η οποία βέβαια είναι δρομολογημένη καθώς είναι υποχρεωτικό να την δώσει η Τράπεζα διότι υπάρχει υπουργική απόφαση που ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις.

Καμία απάντηση για τις προσλήψεις για τις οποίες βέβαια το πράσινο φως το δίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος (έπρεπε να τεθεί στην προηγούμενη συνάντηση).

Και αοριστίες για το ΤΥΠΕΤ (η Τράπεζα αναγνωρίζει τη σημασία του;;;) για τα Hubs – Tau και για τα οδοιπορικά όπου περιμέναμε ότι θα απαιτήσει να μην ισχύσει ο άδικος κανονισμός και αντί αυτού ζήτησε κάποιες αλλαγές στη χιλιομετρική αποζημίωση.

Οι συνάδελφοι μας των Συνεταιριστικών, των ΙΚΥ κλπ εξακολουθούν να είναι σε ομηρία….

Πάγια τέλος θέση μας τα τελευταία χρόνια ήταν τα δάνεια προσωπικού να ανήκουν στο Προσωπικό. Το Προεδρείο αντί να πατήσει πάνω σε αυτή τη θέση απλά εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι «δεν θα αλλάξει τίποτα». Δεν ρώτησε τότε γιατί μεταφέρθηκαν; Και γιατί το έμαθε πάλι από εγκύκλιο;

Χωρίς αντίδραση και διεκδίκηση δεν αλλάζει τίποτα.

Με την αφωνία το πουλόβερ θα ξηλωθεί όλο στο τέλος.

Μέσα στην αοριστία, το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο Προεδρείο είναι κατώτερο των περιστάσεων και πρέπει να αλλάξει πριν είναι αργά.

Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσουν οι πιέσεις προς τους συναδέλφους.
θέλουμε έναν Σύλλογο ΜΠΡΟΣΤΑ από τις εξελίξεις.
Θα πρέπει να μπει τώρα ένα τέλος στην έλλειψη διεκδίκησης και διασφάλισης της εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.
Να υπάρξει οργανωμένη και συντονισμένη αντίδραση.
Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να μείνουν όχι μόνο να μην αντιμετωπίσουν καμία δυσμενή μεταβολή αλλά να υπάρξει από την Τράπεζα ένας σοβαρός προγραμματισμός για την αξιοποίησή τους.
Κανένας Συνάδελφος δεν είναι μόνος του, όσο και αν το Νέο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ δεν θέλει, ούτε και μπορεί να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες κόκκινων δανείων της ΕΤΕ.
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» είμαστε ενεργά δίπλα σε κάθε συνάδελφο που δέχτηκε ή θα δεχτεί άμεση ή έμμεση απειλή να αποχωρήσει και τον καλούμε να μας ενημερώσει αμέσως προκειμένου να βοηθήσουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here