Το φαράσι και στον κάδο… – 47 σημεία στη Λάρισα για τα κακά του σκύλου

968

Χάρτινα ανακυκλώσιμα φαράσια μίας χρήσης για περιττώματα σκύλων έχουν τοποθετηθεί σε 47 κυτία υγιεινής, σε πάρκα και πλατείες της Λάρισας, για την εξυπηρέτηση των συνοδών τους, ώστε να διατηρούν την πόλη καθαρή.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά ο Δήμος Λαρισαίων και η Υπηρεσία Πρασίνου με τον αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Ζαούτσο, με σύνθημα: «Η γειτονιά είναι το σπίτι μας και τη θέλουμε καθαρή. Αγαπάμε τα παιδιά μας. Αγαπάμε τους τετράποδους φίλους μας. Αγαπάμε τον εαυτό μας. Καθαρίζουμε ανέπαφα, έξυπνα, οικολογικά».

Με προοπτική να αυξηθούν τα σημεία στην πόλη, όπου θα υπάρχουν τα κυτία υγιεινής για τα περιττώματα σκύλων, ο Δήμος Λαρισαίων διευκολύνει πλέον κάθε ιδιοκτήτη σκύλου να τηρήσει τους κανόνες υγιεινής, που ορίζει ο σχετικό νόμος και να σεβαστεί το αστικό περιβάλλον, κάνοντας μια απλή κίνηση: να πάρει το χάρτινο φαράσι που βρίσκεται στο κυτίο και να μαζέψει τα περιττώματα του τετράποδου φίλου του.

Οι συνοδοί σκύλων με ευκολία, άνεση, αλλά κυρίως με καλή θέληση και εντελώς ανέπαφα, θα μαζεύουν τις ακαθαρσίες και θα τις πετούν στους κάδους, αποδεικνύοντας την υπευθυνότητα που τους διακρίνει απέναντι σε αυτή την υποχρέωσή τους, με σεβασμό στον εαυτό τους, στον συνάνθρωπο και στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαούτσο, κυτία υγιεινής για σκύλους έχουν τοποθετηθεί στους παρακάτω χώρους: Δύο στην Κεντρική πλατεία Λάρισας (ένα εξ αυτών έξω από το Δημαρχείο), ένα στην πλατεία Ταχυδρομείου, τρία στον λόφο του Φρουρίου και συγκεκριμένα ένα κοντά στην εκκλησία, ένα σε χώρο πρασίνου και το τελευταίο στην πλατεία Λαμπρούλη, ένα στην πλατεία Λαού, ένα στον πεζόδρομο της οδού Κούμα (στο Γαλλικό Ινστιτούτο), δύο στην πλατεία Αγίου Αντωνίου, από ένα στην πλατεία Φιλιππούπολης, στην πλατεία Ζιώγα (Αλωπεκής), στην πλατεία Ειρήνης στο Λιβαδάκι, στην πλατεία Δημητρακόπουλου στη Νεάπολη, στην πλατεία Αβέρωφ, στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην πλατεία Προφήτη Ηλία στη Νεράιδα, στην πλατεία «Ελευθερίας» στα Πυροβολικά, στην πλατεία Ζιαζιά και στην πλατεία Κούζογλου στη Χαραυγή, στην πλατεία Κώστα Ζιώτα στους Λαχανόκηπους, στην πλατεία Σουφλαρίων (ΑΤΑ) και στο Ανάχωμα ΑΤΑ στη συνοικία Αγίων Σαράντα, στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, στο πάρκο Ιάσωνος στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην πλατεία Μπουγά και στην πλατεία Αχιλλέως στην Ανθούπολη, στο Άλσος στο μνημείο του Ιπποκράτη, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και στην πλατεία Χασιώτη στον Άγιο Γεώργιο, στην πλατεία του ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής και στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στους Αμπελόκηπους, στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα και στην πλατεία Αναλήψεως στη συνοικία Αβέρωφ, σε δύο σημεία στο πάρκο Χατζηχαλάρ στη Νεάπολη, τρία στο πάρκο του Αλκαζάρ, δύο στην κοίτη του Πηνειού, ένα στην πλατεία Στάχι, στις νησίδες επί της οδού Καραθάνου, ένα στο Μεζούρλο, ένα στην πλατεία Αννας Φράνκ στον Αγιο Κωνσταντίνο, ένα στο Αισθητικό άλσος και ένα στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στη συνοικία Νέας Σμύρνης.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here