Το Επιμελητήριο Λάρισας στη Διεθνή έκθεση Φυσικών και Βιολογικών προϊόντων στο Λονδίνο

344

Το Επιμελητήριο Λάρισας, στο πλαίσιο προώθησης της εξωστρέφειας των μελών του,  συμμετείχε στις 07 & 08 Απριλίου 2019 με 4 επιχειρήσεις – μελη του στη Διεθνή έκθεση Φυσικών και Βιολογικών προϊόντων στο Λονδίνο, η οποία αποτελεί και μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου παγκοσμίως:

10.571 επισκέπτες – επαγγελματίες του κλάδου

1.468 hosted buyers από 76 χώρες

746 εκθέτες από 48 χώρες

Η  Natural & Organic Products Europe αποτελεί την μοναδική επαγγελματική έκθεση για την αγορά των Delicatessen, Supermarket με premium προϊόντα, Καταστημάτων Βιολογικών προϊόντων, HORECA και Health store chains και έδωσε τη δυνατότητα στις τοπίκές επιχειρήσεις να:

  • Γνωρίσουν τους μεγαλύτερους διανομείς και χονδρεμπόρους της Μ.Βρετανίας
  • Προβάλλουν τα προϊόντα τους σε χιλιάδες αγοραστές
  • Βρουν Αντιπροσώπους και Διανομείς για τα προϊόντα τους
  • Λανσάρουν νέα προϊόντα σε ολόκληρο τον κλάδο
  • Κλείσουν συμφωνίες και πάρουν παραγγελίες
  • Γνωρίσουν τον ανταγωνισμό και την προστιθέμενη αξία του
  • Προβληθούν σε ΜΜΕ της Μ. Βρετανίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία χώρα με ηγετική θέση στην κατανάλωση βιολογικών & φυσικών προϊόντων συνολικής αξίας άνω των £2.2δις,

Επίσης είναι μια αγορά με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα, διότι έχει πολύ υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και εξαιρετικά μεγάλη κατανάλωση σε premium natural & organic προϊόντα. Μεγάλες προσωπικότητες όπως οι Jamie Oliver & Gordon Ramsey έχουν εντάξει την μεσογειακή διατροφή στην καθημερινότητα των Βρετανών, με αποτέλεσμα την υψηλή ζήτηση σε προϊόντα που παράγει και η Ελλάδα (ελαιόλαδο, βαλσάμικο, μέλι, ξηρούς καρπούς, φέτα & σκληρά τυριά, κεφίρ, σνακ, φρέσκα φρούτα, χειροποίητα προϊόντα, φυσικά καλλυντικά, φυσικούς χυμούς φρούτων, Aloe, κλπ).

Ακόμη, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μοναδική αγορά παγκοσμίως που επηρεάζει αγοραστικά τις ΗΠΑ και τις χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών (Αυστραλία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Νότιο Αφρική, Χονγκ Κόνγκ, κ.ά). Αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια στους Ιταλούς και Ισπανούς παραγωγούς, οι οποίοι έχουν επενδύσει και επενδύουν πάρα πολύ στο Η.Β.,  ούτως ώστε να ανοίξουν και τις υπόλοιπες σημαντικές αγορές μέσω αυτού.

Το Επιμελητήριο Λάρισας χρηματοδότησε με ποσοστό 40% τις επιχειρήσεις μέλη του που συμμετείχαν στην έκθεση, οι οποιές είναι οι κάτωθι:

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ-Campus
ΤΖΑΦΕΤΤΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
MEDITERRANEAN ESCARGOTS
ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ

Τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας εκπροσώπησε στη διεθνή έκθεση ο Πρόεδρος του τμήματος μεταποίησης κ. Νίκος Καγγελάρης

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here