Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας επισκέφτηκαν μέλη της δημοτικής κίνησης «Ορμή Ανανέωσης»

429

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας επισκέφτηκαν μέλη της δημοτικής κίνησης «Ορμή Ανανέωσης», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Λαρισαίων Νίκο Γαμβρούλα.

Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση του μουσείου και να ενημερωθεί αναλυτικά για την διαδρομή των εκθεμάτων και την πορεία των ανασκαφών, που οδήγησαν στην δημιουργία της συγκεκριμένης έκθεσης.

Ο Νίκος Γαμβρούλας μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που η πόλη μας διαθέτει ένα Μουσείο τέτοιας ιστορικής σημασίας, όπως το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Η ιστορικότητα και το είδος των εκθεμάτων καταδεικνύουν το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιζε από αρχαιοτάτων χρόνων η περιοχή όπου ζούμε σήμερα. Η πόλη μας έχει πολλά να δείξει για την ιστορία της. Από χιλιάδες χρόνια προ Χριστού άνθρωποι έζησαν σε αυτά τα μέρη και πορεύτηκαν μέσα στους αιώνες, αφήνοντας πίσω τους σημαντική παρακαταθήκη.

Η πόλη μας διαθέτει πληθώρα ιστορικών μνημείων, αντικειμένων και προσωπικοτήτων (είναι περιττό να τα αναφέρουμε), που είναι να απορεί κανείς για την πολύ χαμηλή τους αναγνωρισιμότητα. Η Λάρισα θα μπορούσε να βρίσκεται πολύ ψηλά στις επιλογές τουριστών και εκδρομέων, εάν υπήρχε ένα ισχυρό τουριστικό προϊόν, που θα περιελάμβανε όλα αυτά τα αξιοθαύμαστα ιστορικά στοιχεία.

Το τουριστικό προϊόν της πόλης μας, που εμείς οραματιζόμαστε και παρουσιάσαμε, περιλαμβάνει στον πιο έντονο βαθμό, όλα τα μεγάλα ιστορικά μνημεία, μουσεία και στοιχεία της πόλης μας, που θα βάλουν την Λάρισα ψηλά στον τουριστικό χάρτη της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσουν σηματικά την ιστορική γνώση των παιδιών για την περιοχή μας.»

Από την μεριά της, η Διευθύντρια του Μουσείου κα. Σδρόλια, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, νέοι άνθρωποι να ανησυχούν αυθεντικά για την πολιτιστική κληρονομία της πόλης και να αναζητούν τρόπους προβολής και ανάδειξής της, επισημαίνοντας πως οι προτάσεις του συνδυασμού είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here