Το αγωνιώδες τηλεφώνημα Χαρδαλιά σε Aγοραστό για τους εμβολιασμούς στη Λάρισα

284

Πώς θα μπορούσε να τρέξει γρηγορότερα και αποδοτικότερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης χωρίς έναν μεγάλο εμβολιαστικό χώρο στη Λάρισα;

Το ερώτημα αυτό είχε τεθεί, πάντα στο παρασκήνιο, από αυτοδιοικητικούς παράγοντες της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας εδώ και λίγο καιρό, όμως, όπως φαίνεται, στην κυβέρνηση είχαν ήδη διαγνώσει το πρόβλημα.

Και όταν μιλάω για πρόβλημα, αναφέρομαι στο ότι μέχρι και πριν από λίγες ημέρες οι εμβολιασμοί του πληθυσμού της Λάρισας γίνονταν μόνο στα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Πλέον οι Λαρισαίοι εμβολιάζονται με δέκα επιπλέον γραμμές εμβολιασμών και στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, γεγονός που δίνει έτσι ταχύτερο ρυθμό στα ραντεβού με την «Ελευθερία».

Πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν πώς όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Αυτό λοιπόν που δεν έγινε ευρέως γνωστό ήταν ένα τηλεφώνημα του Νίκου Χαρδαλιά στον Κώστα Αγοραστό, με το οποίο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ζήτησε το απλό:

«Κώστα, βρες μου έναν χώρο κατάλληλο για μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο».

Το πρόβλημα ήταν πως στη Λάρισα δεν υπάρχει οργανωμένη υποδομή κάποιου συνεδριακού κέντρου ή άλλου κτιρίου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την περίσταση.

Έτσι, το μυαλό του περιφερειάρχη Θεσσαλίας προσανατολίστηκε στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς σκέφτηκε λογικά και τετράγωνα πως ο Στρατός είναι αυτός που έχει συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση (και) της πανδημίας.

Η συνέχεια είναι πλέον γνωστή στους Λαρισαίους, που βλέπουν πως το γκάζι πατιέται, ευελπιστώντας έτσι πως μέσα στο καλοκαίρι η πόλη θα έχει οχυρωθεί με το ποσοστό ανοσίας που χρειάζεται.

Πηγή: parapolitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here