Το 2020 ανέβηκαν τον Όλυμπο μαζί και σήμερα τερμάτισαν τον Μαραθώνιο

325

Τον Οκτώβριο του 2020 ανέβηκαν μαζί τον Όλυμπο και σήμερα έτρεξαν στην Πέλλα στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Ο λόγος για τον δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Μάριο Γιαννάκου και τη φοιτήτρια Ελευθερία Τόσιου, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να ζήσει τα όνειρά της.

Οι δυο τους είχαν δώσει «ραντεβού» στους πρόποδες του Ολύμπου για να κατακτήσουν μαζί την κορυφή και η ίδια έζησε το όνειρό της, να δει τον κόσμο από ψηλά. Όμως, σήμερα, έδωσαν «ραντεβού» στην κεντρική πλατεία της Πέλλας για τον μαραθώνιο και τερμάτισαν εν μέσω χειροκροτημάτων.

Οι δυο τους διένυσαν μαζί -και με παρέα τη φίλη τους Βασιλική Ντικούλη- τη διαδρομή ως το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται το σημείο τερματισμού.

«Έχω συμμετάσχει σε αγώνα 5χλμ και 10χλμ παλαιότερα και τώρα ήθελα να βιώσω την εμπειρία ενός κανονικού μαραθωνίου 42χλμ», εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πτυχιούχος πλέον Βιολογίας Ελευθερία Τόσιου, λίγο πριν από την έναρξη, με τον Μάριο Γιαννάκου να δηλώνει για ακόμη μια φορά καθόλα έτοιμος για τον αγώνα.

Αν και μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία την υπερπροσπάθεια των 500χλμ, σέρνοντας μάλιστα ένα έλκηθρο, στον αγώνα «Lapland Arctic Ultra», στον Αρκτικό Κύκλο, ο Μάριος Γιαννάκου δεν δίστασε στιγμή να βρεθεί στο πλευρό της φίλης του και να τη βοηθήσει να ολοκληρώσουν μαζί αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει και μετά την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου μαζί με την Ελευθερία, απαντώντας στην ερώτηση, αν ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής του: «Δεν είναι απλώς ο καλύτερος, ο σπουδαιότερος αγώνας της ζωής μου. Είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει ως άνθρωπος γενικά. Δεν πρόκειται για έναν αγώνα. Ένιωσα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου».

Αυτή η ευτυχία αποτυπώνονταν το πρωί και στα χαμόγελα και των δύο λίγο προτού ξεκινήσει ο απαιτητικός αυτός αγώνας, αδημονώντας να κόψουν το νήμα κατακτώντας -ο καθένας- μια ακόμη δική του, προσωπική «κορυφή».

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here