Την πλήρη αντίθεση του εκφράζει ο Σακαβός για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στον Δ. Τεμπών

266

Την πλήρη αντίθεση του εκφράζει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέσσωνα του Δ.Τεμπών κ. Ιωάννης Σακαβός για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή «Γκιντίκι» του Δ.Τεμπών κάνοντας λόγο για απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει :

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας που για μια ακόμη φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα απαξιώνουν την τοπική αυτοδιοίκηση και την βούληση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Υποστηρίζουμε ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται σε ΔΗΜΟΤΙΚΗ έκταση και σε μια περιοχή που «χτυπά» η καρδιά της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Χωρίς την στοιχειώδη διαβούλευση αποφασίστηκε η κατασκευή ενός ακόμη φωτοβολταϊκού πάρκου απέναντι από το βουνό του «Πράσινου λίθου» της Χασάμπαλης που έχει καταστεί παγκοσμίως γνωστή στην περιοχή μας και την τοπική Κοινότητα Νέσσωννος.
Τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες όσο και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο βωμό της ενεργειακής «ανάπτυξης» πέταξαν στο «καλάθι» των αχρήστων την βούληση και τις εναλλακτικές προτάσεις ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Πρέπει να γνωρίζεται κύριοι ΕΣΕΙΣ που αποφασίζετε για ΕΜΑΣ ότι ποτέ δεν ευοδώθηκαν σχέδια και πρακτικές που δεν έχουν την στήριξη των τοπικών κοινωνιών.
Ως εκπρόσωπος της μικρής κοινότητας Νέσσωνα και εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας,δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια απόδοσης της δημοτικής έκτασης στο Δ.Τεμπών κλιμακώνοντας τον αγώνα μας τις επόμενες μέρες.

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δραστηριοποιηθεί για την αποτροπή του ανωτέρω εγχειρήματος.

Καλούμε τούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συνδράμουν στην προσπάθεια μας και να αντιδράσουμε οργανωμένα με μπροστάρη βέβαια τον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή, αφενός για την παύση των εργασιών και αφετέρου για την ΔΙΚΑΙΗ επαναφορά της δημοτικής έκτασης στην Τοπική Κοινότητα Νέσσωνα του Δ Τεμπών.

Ιωάννης Σακαβός
πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Νέσσωνος .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here