Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν τα έργα ανακατασκευής της οδού Νικηταρά

151

• Ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες από ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΥΑΛ
• Προηγείται η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή Νικηταρά, 23ης και 282 Οκτωβρίου και η ανακατασκευή της Ογλ, μέχρι την 31η Αυγούστου

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου τα έργα του Δήμου Λαρισαίων για την ανακατασκευή της οδού Νικηταρά. Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο έργο του Δήμου Λαρισαίων, που είναι ενταγμένο στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με 1 εκατ. ευρώ περίπου και το Δήμο Λαρισαίων με 1,6 εκατ. ευρώ.

Μεχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες πρόδρομες εργασίες. Ειδικότερα, την περασμένη Δευτέρα 21 Μαρτίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ με την απομάκρυνση των δύο τσιμεντένιων στύλων που ήταν μέσα στη ζώνη επιρροής του νέου κυκλικού κόμβου, ενώ είχε προηγηθεί η απαιτούμενη υπογειοποίηση των δικτύων στη ζώνη επιρροής των έργων. Από την πλευρά της και η ΔΕΥΑΛ έχει ολοκληρώσει τις εργασίες για την κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν καταρτίσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, οι εργασίες της Α’ φάσης του έργου αφορούν την κατασκευή του κυκλικού κόμβου και τις προσβάσεις σε αυτόν, την πλήρη ανακατασκευή των οδών Ογλ (Νικηταρά – 31ης Αυγούστου), 23ης Οκτωβρίου (Νικηταρά – Λ. Κατσώνη) και εργασίες στις οδούς γύρω από το Ο.Τ. 982 Κ.Χ. (υπόγειος χώρος στάθμευσης πλατείας Λαού).
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Α’ φάσης, θα ακολουθήσει η πλήρης ανακατασκευή της οδού Νικηταρά (έως την οδό Αιόλου) με την ένταξη σε αυτή ποδηλατόδρομου διπλής κατεύθυνσης (Β’ φάση).

Με δεδομένο ότι την εβδομάδα που διανύουμε είναι η εορτή της 25ης Μαρτίου και η περιοχή του μελλοντικού κυκλικού κόμβου αποτελεί το σημείο συγκέντρωσης των τμημάτων που θα συμμετάσχουν στην παρέλασης, αποφασίστηκε – για λόγους ασφαλείας – οι εργασίες της Α’ φάσης του παραπάνω έργου να ξεκινήσουν την ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022.

Σε πρώτη φάση θα ενεργοποιηθούν τα στάδια Α1 (10 ημέρες), Α2 (20 ημέρες), Α3 (10ημέρες), Α4 (10 ημέρες) και Α9 (οδός ΟΓΛ – 30 ημέρες) του ΦΕΚ 223/Β/28-1-2022 που αφορά τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (εργοταξιακού χαρακτήρα) για το παραπάνω έργο.

Η έναρξη των εργασιών την ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 θα γίνει από την οδό ΟΓΛ (στάδιο Α9) του παραπάνω ΦΕΚ, η οποία θα ανακατασκευαστεί ως οδός ήπιας κυκλοφορίας με νέο ποδηλατόδρομο ο οποίος – μετά την ολοκλήρωση των εργασιών – θα συνδέει τον ποδηλατόδρομο της οδού Νικηταρά με τον ποδηλατόδρομο της οδού Βενιζέλου.
Για τους λόγους αυτούς θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό ΟΓΛ (από Νικηταρά έως 31ης Αυγούστου) από την ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 έως και την ΤΡΙΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 καθ’ όλο το 24ωρο.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό ΟΓΛ, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.
Ταυτόχρονα με τις εργασίες στην οδό ΟΓΛ, θα αρχίσουν να εκτελούνται σταδιακά και οι εργασίες για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου (στάδια Α1 – Α2 – Α3 – Α4 ).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου. Οι υφιστάμενοι φωτεινοί σηματοδότες θα τίθενται σταδιακά εκτός λειτουργίας και η εκ περιτροπής κυκλοφορία θα διεξάγεται με προσωρινούς (εργοταξιακούς) σηματοδότες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου, σύμφωνα με την υφιστάμενη μελέτη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here